ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με νέα καθυστέρηση θα ανέβουν στο TAXIS τα διορθωμένα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ με εκπτώσεις και απαλλαγές

Μια εβδομάδα πιο πίσω πάει, όπως όλα δείχνουν, η ανάρτηση των εκκαθαριστικών στα οποία θα έχουν ενσωματωθεί οι απαλλαγές και οι εκπτώσεις για τρίτεκνους, πολύτεκνους, ανάπηρους και ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων ακινήτων, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, τα εν λόγω εκκαθαριστικά θα “ανέβουν” στο TAXIS από τις 26 του μήνα.
Με αυτό το δεδομένο, μετατίθεται στις αρχές Νοεμβρίου η ενεργοποίηση της εφαρμογής για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, την οποία περιμένουν πως και πως χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που είχαν κάνει λάθη στα Ε9 προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα να λάβουν ένα αρκούντως… “αλμυρό” εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ. Υπενθυμίζεται ότι για τα ημιτελή κτίσματα απαιτείται και η συμπλήρωση του κωδικού 8 (“κενό”) στη στήλη 32, προκειμένου να έχουν την προβλεπόμενη έκπτωση του 60%, κάτι που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν έπραξαν, συμπληρώνοντας μόνο τον κωδικό 99 (ημιτελές) στη στήλη 10.

Εν τω μεταξύ, αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι τα λάθη στη συμπλήρωση του Ε9 μπορούν να προκαλέσουν νευρική κρίση. Αυτή τη φορά ήταν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που είχε συμπληρώσει με λανθασμένο τρόπο τη χρήση και τα εμπράγματα δικαιώματα επί των ακινήτων της, με αποτέλεσμα να λάβει… ραβασάκι 4,5 εκατ. ευρώ για τις κεντρικές της εγκαταστάσεις, για το ΟΑΚΑ, το «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά και εγκαταστάσεις στην Αρχαία Ολυμπία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η… παρεξήγηση λύθηκε σε δίωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη ΓΓΔΕ, όπου κατέστη σαφές στα στελέχη της ΕΟΕ ότι πρέπει να κάνουν τις αναγκαίες διορθώσεις- ακόμα και με τη συνδρομή της ΓΓΔΕ- στα Ε9 των προηγούμενων ετών, προκειμένου να γίνει επανεκκαθάριση. Το ίδιο πρέπει να πράξει και η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, η οποία έλαβε ΕΝΦΙΑ για το… Παναθηναϊκό στάδιο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact