ΕΛΛΑΔΑ

Με Porsche και μπράβους κυκλοφορούσε ο ο πατέρας Αντώνιος – Ίλιγγος με τα εκατομμύρια που μπήκαν στην Κιβωτό του Κόσμου

Σάλο έχουν προκαλέσει τα στοιχεία και οι μαρτυρίες για τα ιλιγγιώδη ποσά που έχει διαχειριστεί η Κιβωτός του Κόσμου, στον απόηχο των καταγγελιών για κακοποιήσεις και ξυλοδαρμούς παιδιών από εργαζόμενους στις δομές.

Σήμερα ολοκληρώθηκε ο οικονομικός έλεγχος στη δομή από κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι την περίοδο 2017 – 2021 οι δωρεές έφταναν τα 27,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, η ΜΚΟ έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, στην ιστοσελίδα της η «Κιβωτός» έκανε έκκληση για δωρεές και ανέφερε ότι υπάρχουν ελλείψεις στην κάλυψη βασικών αναγκών, όπως η στέγαση και η θέρμανση και ζητούσε περαιτέρω οικονομική βοήθεια. Χορηγοί της οργάνωσης ήταν μεγάλες εταιρείες τροφίμων, εταιρείες πετρελαίου και ναυτιλιακές.

Στο όνομα της πρεσβυτέρας και της μητέρας του Αντώνιου η οργάνωση

Σύμφωνα με τα ευρήματα από τον οικονομικό έλεγχο, η Κιβωτός του Κόσμου είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), της οποίας το 50% εμφανίζεται να ανήκει στην πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή και το υπόλοιπο 50% είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου. Οι δυο γυναίκες ήταν οι μόνες που μπορούσαν να σηκώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς.

Με Porsche Cayenne και μπράβους

Παράλληλα, μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο πατέρας Αντώνιος κυκλοφορούσε με Porsche Cayenne, ενώ με πανάκριβο πολυτελές τζιπ με φιμέ τζάμια που κοστίζει πάνω από 100.000 ευρώ, κυκλοφορούσε και η πρεσβυτέρα. «Ερχόντουσαν και ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα με πανάκριβα αυτοκίνητα στη δομή στην Πωγωνιανή. Porsche Cayenne με φιμέ τζάμια» ανέφερε μάρτυρας στο Live News.

Την ίδια ώρα, άλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο για σωματοφύλακες που πρόσεχαν τον πατέρα Αντώνιο σε κάθε του βήμα, αλλά και για πανάκριβα δώρα σε κάποιους από τους τροφίμους των δομών, οι οποίοι ήταν «ευνοούμενοι» τους. Άλλοι πάλι αναφέρουν ότι το ζεύγος είχε ύφος χιλίων καρδιναλίων ακόμα και σε χορηγούς τους, τους οποίους αντιμετώπιζαν υποτιμητικά όταν δεν ικανοποιούσαν τα αιτήματά τους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact