ΚΟΣΜΟΣ

Με πόσα έφυγε από τη θέση του ο πιο καλοπληρωμένος γενικός διευθυντής των ΗΠΑ

Η περίπτωση του Les Moonves, του ισχυρού άντρα του δικτύου CBS

Ο Les Moonves, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του CBS Corporation, εγκατέλειψε το πόστο του πρόσφατα, μέσα στην κατακραυγή για μια νέα σειρά υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης.

Έξι γυναίκες τον κατηγόρησαν τώρα για ανάρμοστη συμπεριφορά, όπως αποκάλυψε το περιοδικό «New Yorker», επεκτείνοντας τις κατηγορίες εναντίον του. Το CBS είχε προσλάβει εξάλλου τον Αύγουστο αρκετές νομικές φίρμες για να ερευνήσουν τα περιστατικά.

Ο Moonves ήταν ο πιο καλοπληρωμένος διευθύνων σύμβουλος των ΗΠΑ, χάρη σε μια συμφωνία-«μαμούθ» που είχε κάνει και περιλάμβανε πακέτο μετρητών, μετοχών και άλλων παροχών συνολικής αξίας 57 εκατ. δολαρίων, όπως είχε αποκαλύψει το Forbes το 2014.

Το αφεντικό του CBS έφυγε από το πόστο του έχοντας κερδίσει 700 εκατ. δολάρια! Το διοικητικό συμβούλιο του σταθμού σκεφτόταν να του δώσει μάλιστα αποζημίωση της τάξης των 100 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσε ωστόσο πως δεν θα πάρει για την ώρα τίποτα, μέχρι να ολοκληρωθεί τουλάχιστον η έρευνα εναντίον του.

Ο Moonves ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1970 ως ηθοποιός με μερικά μικρορολάκια στην τηλεόραση. Κάποια στιγμή εξαγόρασε τη Lorimar Television, η οποία συγχωνεύτηκε με τη Warner Bros. Television. Εκεί ανέπτυξε, ως πρόεδρος της Warner Bros., πληθώρα πετυχημένων σειρών στη δεκαετία του 1990, όπως τα «ER» και «Friends», κάτι που έκανε το CBS να τον κλέψει το 1995.

Το 1998 έγινε πρόεδρος του CBS Television και το 2006 πρόεδρος και γενικός διευθυντής. Σύμφωνα με το Forbes, έβγαζε τουλάχιστον 50 εκατ. δολάρια τον χρόνο από το 2010 και μετά.

Το 2017 κέρδισε μάλιστα 69,3 εκατ. δολάρια, κάτι που τον έκανε τον πιο καλοπληρωμένο γενικό διευθυντή του Χόλιγουντ. Και για να το δούμε στην προοπτική του, έβγαλε 20 εκατ. δολάρια περισσότερα από τον δεύτερο πιο καλοπληρωμένο διευθύνοντα σύμβουλο, τον Jeff Bewkes της Time Warner, ο οποίος καθάρισε 49 εκατομμύρια…


Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact