ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας ήταν ένα πείραμα

Στο Ηράκλειο, την πατρίδα του, ολοκλήρωσε την περιοδεία του ο πρόεδρος της ΝΔ

Με την αποψινή ομιλία του από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ηράκλειο, ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενόψει των αυριανών εκλογών για την ανάδειξη του νέου πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει κανένα φορολογικό μέτρο, είπε ότι αυτές οι εκλογές είναι μια μάχη ιδεών και όχι μάχη γενεών, και έστειλε μήνυμα ενότητας σημειώνοντας ότι την επόμενη των εκλογών όλοι θα είναι στρατιώτες του κόμματος ανεξάρτητα από το ποιος θα αναδειχθεί νικητής.

«Οφείλουμε ενωμένοι και δυνατοί να πάμε στις κάλπες και να είμαστε η δύναμη που θα κρατήσει τη χώρα ζωντανή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αφού εξέφρασε τη χαρά που βρίσκεται στο Ηράκλειο και κλείνει από εδώ την προεκλογική περίοδο, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, τόνισε «ότι στέλνουν ένα μήνυμα ότι τελειώνουμε από την πρώτη Κυριακή». «Αύριο θα έχουμε πρόεδρο» σημείωσε.

Χαρακτήρισε την κατάσταση στη χώρα πολύ δύσκολη, λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που λίγες εβδομάδες υστέρα από τις εκλογές υπάρχει μεγάλη αγωνία στους πολίτες καθώς και ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το πώς θα προχωρήσει η χώρα.

«Γι’ αυτό ακριβώς οφείλουμε τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία ενωμένη και δυνατή να γυρίσει σελίδα και να είναι η αντίρροπη δύναμη που θα κρατήσει την ισορροπία στη Δημοκρατία της Ελλάδος» ανέφερε.

Η κυβέρνηση, είπε, έχει προχωρήσει σε μια πολιτική που οδηγεί σε αδιέξοδα την οικονομία και τη χώρα. «Εμείς είχαμε προτείνει μια πορεία προς την ανάπτυξη και η κυβέρνηση προχωρεί σε μια πορεία προς τα ελλείμματα, με φόρους, περικοπές και ύφεση» συμπλήρωσε.

Ακόμη ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι «θα μπορούσε να υπάρξει πράγματι ανάπτυξη σ’ αυτή την περίοδο που περνάμε», διευκρινίζοντας ότι «θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τα χρήματα του ΕΣΠΑ, να προχωρήσουμε στο θέμα με τα περιφερειακά αεροδρόμια, να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα, αφού είχαμε τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση πως μπορούσαμε να αξιοποιήσαμε τα χρήματα χωρίς τη δική μας συμμετοχή».

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη μεγάλων επενδύσεων και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «φαίνεται πως ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του όταν ακούνε επενδύσεις τούς πιάνει αλλεργία. Φαίνεται ότι δεν θέλουν την ιδιωτική πρωτοβουλία».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους παρισταμένους, επισήμανε: «Θέλω εδώ να ξεκαθαρίσω ότι η ΝΔ τον Αύγουστο του 2015 δεν ψήφισε μέτρα και περικοπές, ψήφισε το χρονοδιάγραμμα και τους στόχους. Το πώς θα υλοποιηθούν οι στόχοι είναι πολιτική της κυβέρνησης. Είναι κυβερνητική πρόταση η αύξηση του ΦΠΑ, η αύξηση των φόρων, οι περικοπές των επιδομάτων, η φορολόγηση των αγροτών». Προσέθεσε πως δεν είναι προτάσεις της ΝΔ και «δεν τις έχουμε ψηφίσει για πιστεύουμε ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί» και ξεκαθάρισε ότι «η ΝΔ με πρόεδρο τον Μεϊμαράκη δεν θα ψηφίσει κανένα φορολογικό μέτρο».

Αφού υπενθύμισε, όπως είπε, τις μειώσεις συντελεστών από τη ΝΔ για την έκτακτη εισφορά, τον ειδικό φόρο πετρελαίου, την απόκρουση προτάσεων για 23% στην Παιδεία, αναφέρθηκε στο τι σχεδίαζε η τότε κυβέρνηση για ανακούφιση των πολιτών.

Συνεχίζοντας την επίθεση του προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας τον Δεκέμβρη του 2014 ήταν στην αντίσταση, στο όχι σε όλα. Όχι στη Μέρκελ, όχι στον Ολάντ, όχι στους φόρους, στις περικοπές, όχι σε όλα. Τον Γενάρχη που έγινε πρωθυπουργός άρχισε να τα σκέφτεται το μήπως, ίσως, να δούμε, να εξετάσουμε και τους φόρους. Και από τον Σεπτέμβριο που ξανάγινε πρωθυπουργός, είπε με βαρύγδουπο ύφος αυτή τη φορά, εμείς θα κυβερνήσουμε, και από τότε λέει ναι σε όλα. Ένα όχι ακόμη και στα θέματα τα εθνικά δεν έχει πει και αυτό μας δημιουργεί ζήτημα, γιατί όσο επικίνδυνος ήταν όταν έλεγε όχι, χειρότερα επικίνδυνος είναι τώρα που λέει ναι σε όλα».

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα, στην παιδεία και την υγεία και τόνισε ότι «έκπτωση στα εξωτερικά ζητήματα δεν πρόκειται να δεχτούμε ποτέ».

Ακολούθως ο κ. Μεϊμαράκης έκανε αναδρομή σε ζητήματα εσωτερικά της ΝΔ μέχρι και την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εις γνώση μου πως πηγαίναμε σε εθνικές εκλογές, πως το κόμμα ήταν σε παράλυση, ήταν οι δυο μήνες του καλοκαιριού που δεν μπορούσαμε να κινηθούμε, εις γνώση μου πως θα πήγαινε με λίστα και δεν υπήρχε το κίνητρο του σταυρού». Επειδή, συνέχισε «πάντα ήμουν στην πρώτη γραμμή, στα δύσκολα θεώρησα και έπρεπε να δεχθώ να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας, διότι το κόμμα δεν έπρεπε να μείνει ακέφαλο και έπρεπε να οδηγηθούμε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με τη δυνατότητα μιας αξιοπρεπούς στάσης και αποτελέσματος». «Το λέω αυτό», συμπλήρωσε, «ως απάντηση στο ότι ο Μεϊμαράκης δοκιμάστηκε» και πρόσθεσε πως ο Μεϊμαράκης μπήκε μπροστά για να προχωρήσει η ΝΔ και να έχει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, υπενθυμίζοντας ότι προκήρυξε τις εκλογές για αρχηγό τον Αύγουστο και η Πολιτική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι επειδή έρχονται οι εθνικές εκλογές, να μη γίνει η εκλογή αρχηγού και αυτή να γίνει την Άνοιξη. «Και να θυμίσω» υπογράμμισε «εκείνη την ώρα δεν ενδιαφερόταν κανείς άλλος για να κάτσει στην ηλεκτρική καρέκλα του προέδρου της ΝΔ».

Επιπλέον, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι Τσίπρας ήταν «ένα πείραμα» και δεν μπορεί μόνος του να πάρει τις αποφάσεις, προσθέτοντας πως «καλό είναι και εμείς να μην κάνουμε πείραμα και να πάμε σε κάποιον έμπειρο που μπορεί να δώσει λύσεις».

Τέλος, κάλεσε όλους του Νεοδημοκράτες να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν για να δώσουν δυναμικά το νεοδημοκρατικό «παρών», λέγοντας ότι η «αυριανή γιορτή είναι δική μας».

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact