ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι επειδή μου το ζητάει ο Σαμαράς

«Αν βγει αύριο το πρωί και πει ότι δεν θέλει κάτι τέτοιο εγώ θα παραμείνω»

«Την ώρα που το πλοίο βουλιάζει κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να μου ρίξουν κλωτσιά προς τα κάτω. Εγώ δεν έκανα καμία δήλωση τη Κυριακή διότι θεωρούσα πως δεν πρέπει να διαλύσουμε το κόμμα για ένα τεχνικό λάθος» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και πρόσθεσε: «Κάποιοι δεν κατάλαβαν την εκκωφαντική σιωπή μου. Θα καταλάβουν όταν μιλάω; Όταν διάβασα το Έθνος με τις διαρροές, όταν άκουσα τον κ. Βορίδη με στόμφο να ζητάει την παραίτησή μου, όταν άκουσα τον κ. Τζιτζικώστα να ουρλιάζει και να ζητάει την παραίτησή μου, τότε αποφάσισαν να μιλήσω. Λένε ότι εγώ το μεθόδευσα όλο αυτό αλλά δεν λένε τον λόγο. Γιατί να κάνω κάτι τέτοιο από τη στιγμή που κερδίζω»;

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε με νόημα πως: «Παραιτούμαι επειδή μου το ζητάει ο Σαμαράς. Επειδή ο άνθρωπος που με πρότεινε για την αρχηγία άρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Αν βγει αύριο το πρωί πει ότι δεν θέλει κάτι τέτοιο εγώ δεν θα παραμείνω. Αν δεν το κάνει θα παραιτηθώ και μεταβατικός πρόεδρος θα είναι ο κ. Πλακιωτάκης» και συμπλήρωσε: «Είμαι η ζωντανή ιστορία του κόμματος από το 1974. Από τότε είμαι στην πρώτη γραμμή χωρίς να λείψω ούτε μια ημέρα και γι’ αυτό μπήκα μπροστά στη δύσκολη ώρα όταν οι άλλοι κρυβόντουσαν».

Παράλληλα, σε ότι αφορά την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος σημείωσε πως: «Δεν είναι εύκολο να ζητήσεις  την παραίτηση της ΚΕΦΕ. Τα μέλη της μπορούν να αναπληρωθούν μόνο από Συνέδριο. Κάποιοι πιάστηκαν αδιάβαστοι σε αυτό. Εγώ για αυτό είπα πως δεν εμπιστεύομαι τον Γραμματέα. Γιατί πέρα από αυτό δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο».

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε πως αν ο κ. Τσίπρας αλλάξει πολιτική και προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις αυτός είναι διατεθειμένος να του παρέχει στήριξη διότι είναι «καλό να μένουμε μακριά από πολιτικές κραυγές διότι η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει μπροστά».

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι πως στο τέλος της συνέντευξης του θέλησε να κάνει παρέμβαση ο κ. Γεωργιάδης αλλά η απάντηση του κ. Μεϊμαράκη ήταν: «τον αγαπώ αλλά δεν θέλω να κάνω διάλογο μαζί του»!

Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκλεισε το τηλέφωνο, παρέμεινε στη γραμμή και όταν η παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη έφτασε στη στάση που κράτησε η ΝΔ στη Βουλή όταν η κυβέρνηση έφερε τη συμφωνία με τους δανειστές, πήρε τον λόγο προκειμένου να υπερασπιστεί τις αποφάσεις του κόμματος.

Ακολούθησε ένα… μίνι debate με τους δυο πολιτικούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με φόντο τον… Αντώνη Σαμαρά με τον Άδωνι Γεωργιάδη να υπερασπίζεται τον πρώην πρωθυπουργό και τον κ. Μεϊμαράκη να επιμένει στα περί διαρροών στην εφημερίδα το «Έθνος» και να κλείνει το τηλέφωνο!

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact