ΚΟΣΜΟΣ

Μειώνεται η δημοτικότητα του Ρέντσι

Σε καθοδική πορεία βρίσκεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.

Τελευταίο γκάλοπ της ιταλικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Ixè δείχνει μείωση της δημοτικότητας του Ιταλού πρωθυπουργού στο 33%.

Το κόμμα του, οι Δημοκρατικοί, σημειώνουν πτώση στην πρόθεση ψήφου και συγκεντρώνουν το 37,6%.

Την ίδια στιγμή, το 37% των ιταλών θεωρεί ότι με τον Ματέο Ρέντσι στην πρωθυπουργία οι φόροι αυξήθηκαν.

Ο Ματέο Ρέντσι προσπαθεί να βρει διέξοδο, ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνησή του κατάφερε να εξοικονομήσει 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα αξιοποιηθούν πιθανότατα για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός γνωρίζει καλά ότι η οικονομική ανάκαμψη δεν έχει ακόμη γίνει αισθητή από τους πολίτες, παρά τα 80 ευρώ που η κυβέρνηση της Ρώμης έχει δώσει ως μηνιαία ενίσχυση στους εργαζόμενους, οι οποίοι κερδίζουν μέχρι 25.000 ευρώ μικτά το χρόνο.

Πάντως, φέτος το ΑΕΠ της Ιταλίας θα αυξηθεί μόνο κατά 0,7% και το 2016 κατά 1,4%. Όμως, ο Ιταλός πρωθυπουργός θέλει να καλλιεργήσει κλίμα αισιοδοξίας και υπόσχεται ότι οι θυσίες για τους Ιταλούς έχουν τελειώσει.

Παράλληλα, επιβεβαιώνει ότι θα χρηματοδοτηθούν 25 μεγάλα δημόσια έργα, συνολικού κόστους 70 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Δεν θα υπάρξουν περικοπές σε δήμους και περιφέρειες, αποτελεί δέσμευσή μας», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι.

Μένει να διαπιστωθεί πώς το ιταλικό δημόσιο θα περιορίσει φέτος τις δαπάνες του κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των Βρυξελλών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact