ΚΟΣΜΟΣ

Μέισον: Τα 15 λεπτά δημοσιότητας έχουν τελειώσει για τον Τσίπρα

Ο Άντι Γουόρχολ μιλούσε για τα 15 λεπτά δημοσιότητας που μπορούσε να έχει ο οποιοσδήποτε. Ο επιχειρηματίας, αρθρογράφος και πρώην κυβερνητικό στέλεχος των ΗΠΑ, Τζον Μέισον χρησιμοποιεί το απόφθεγμα για να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα.

Με άρθρο του στο οικονομικό σάιτ, The Street, που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, ο Μέισον αναφέρει πως τα 15 λεπτά φήμης έχουν τελειώσει για τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Ο Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει αν θα συντάξει τα όπλα του δίπλα σε εκείνα της Ευρωζώνης και, αν όχι, τότε όλοι να προχωρήσουν στο σχέδιο χειρισμού της αποτυχίας».

Σημειώνει ακολούθως:

«Εάν η Ελλάδα και η ευημερία του ελληνικού λαού είναι σημαντική, η επιτυχία της Ευρωζώνης, μακροπρόθεσμα, είναι πιο σημαντική. Και αυτό διότι ένας οικονομικά ισχυρός εμπορικός συνασπισμός, κάτω από κοινό νόμισμα και κοινή πολιτική εστίαση, θα μπορεί να ανταγωνιστεί τον υπόλοιπο κόσμο που κινείται σε μια νέα οικονομική εποχή».

Δεν παίζει με τους κανόνες

Κατά τον Μέισον, οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης κινούνται προς μια πολιτική ένωση που θα τους επιτρέψει να ανταγωνιστούν ισότιμα, σε παγκόσμια βάση, τους γίγαντες της οικονομίας (ΗΠΑ, Κίνα). «Έχουν εργαστεί σκληρά για μεγάλο χρονικό διάστημα, για να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Επομένως δεν θα πρέπει να ενδώσουν σε μια άπειρη, ιδεολογική ομάδα που οδηγεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και η οποία είναι απρόθυμη να παίξει με τους κανόνες. Αν στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αρέσουν οι κανόνες της Ευρωζώνης, τότε ας τους αφήσουν να φύγουν και ας συνεχίσει η νομισματική ένωση σε πιο σημαντικά πράγματα».

Η επανάσταση

Η πολεμική του Μέισον δεν έχει τέλος. Γράφει στη συνέχεια:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ακροαριστερό παρελθόν και η επανάσταση δεν του είναι μια άγνωστη ιδέα. Ορισμένες φορές, οι ηγέτες του κόμματος, σου δίνουν την εντύπωση πως από τη στιγμή που ανέλαβαν την εξουσία, έχουν στα σκαριά μια επανάσταση. Όμως, η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και το παρελθόν δεν μπορεί να εξαλειφθεί. Σε μια δημοκρατία, καθώς και σε κάθε άλλο νομοταγές κράτος, η κυβέρνηση πρέπει να αποδεχθεί την ευθύνη για το παρελθόν και να σχεδιάσει το μέλλον. Μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση δεν μπορεί απλώς να πει ”δεν μας αρέσει ό,τι έγινε στο παρελθόν, εμείς θα ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο”».

Να αποφασίσει τώρα

Για να καταλήξει:

«Την ίδια στιγμή η Ευρωζώνη έχει τις δικές της προκλήσεις φέρνοντας τα άλλα κράτη-μέλη σε μια πολιτική ευθυγράμμιση. Αν υποκύψει τώρα, το μέλλον θα είναι σκληρότερο γι’ αυτήν για την επίτευξη της πολιτικής ένωσης που είναι απαραίτητο να πετύχει. Νομίζω πως έχουμε πει πολλά, πρέπει να προχωρήσουμε. Η απόφαση ανήκει στην Ελλάδα. Θέλει να είναι μέσα ή έξω; Η απόφαση πρέπει να παρθεί σύντομα. Αν όχι από τους Έλληνες, σίγουρα από τα άλλα μέλη της Ευρωζώνης και από όλους μας. Τα πρωτοσέλιδα που κάνουν λόγο για επικείμενη πτώχευση της Ελλάδας ή για απόφαση του Τσίπρα να μην υποχωρήσει, έχουν καταντήσει κουραστικά».

 

 

 

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact