ΚΟΣΜΟΣ

Μελανσόν: Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε

«Όποιο και εάν είναι το επίσημο αποτέλεσμα θα το σεβαστούμε»

Με εμφανή δυσαρέσκεια ο Ζαν Λικ Μελανσόν δήλωσε στους οπαδούς του ότι «το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμεναν».

Κατηγόρησε τους δύο υποψηφίους που πέρασαν στο δεύτερο γύρο « για τους οποίους χαίρονται οι ολιγάρχες» όπως είπε, ότι έχουν προγράμματα «που δεν εκφράζουν καμία ανησυχία για την οικολογική απειλή, η την απειλή που βαραίνει στον ανθρώπινο πολιτισμό».

Και πρόσθεσε: «όποιο και εάν είναι το επίσημο αποτέλεσμα όταν θα γίνει επίσημα γνωστό, θα το σεβαστούμε. Αυτήν την ώρα όμως δεν θα μπορούσα να πω ή να κάνω κάτι περισσότερο και ο καθένας από εσάς ας αποφασίσει με τη συνείδησή του».

Κάλεσε τα 450.000 άτομα του κινήματος που αποφάσισαν να παρουσιάσουν την υποψηφιότητα του, να εκφρασθούν μέσω της πλατφόρμας του ιστότοπου όπου έχουν δραστηριοποιηθεί, οι δε θέσεις τους θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

«Σας ζητώ να παραμείνετε συσπειρωμένοι να παραμείνετε εν κινήσει και να κινηθείτε διότι οι προκλήσεις που έχουμε ορίσει, παρά τις δυσκολίες, απομένει να επιτευχθούν» κατέληξε.

Αρχηγός της διαμαρτυρόμενης αριστεράς

Σύμφωνα με τους Γάλλους σχολιαστές, με το ύφος και τον τρόπο του ο Ζαν Λικ Μελανσόν, παρέμεινε «ανυπότακτος» μέχρι τέλους, όπως το σύνθημα της καμπάνιάς του.

Αποδέχεται μεν το αποτέλεσμα και την ήττα του, αρνείται όμως να διαλέξει για το δεύτερο γύρο και καλεί τα 450.000 άτομα που είναι στη βάση του κινήματός του να εκφράσουν την άποψή τους.

Έχοντας πετύχει το τριπλάσιο ποσοστό (19,3%) από αυτό του υποψηφίου του σοσιαλιστικού κόμματος του Μπενουά Αμόν (6,2%) είναι πλέον εκ των πραγμάτων ο επικεφαλής της διαμαρτυρόμενης αριστεράς.

Σε δεδομένη στιγμή επομένως θα πρέπει να εξηγήσει ποια θα είναι η πορεία του και ποιες οι επιλογές του για αυτήν την αριστερά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact