ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Αυτή είναι η τελευταία μου θητεία

Αρχίζει τώρα η κούρσα για τη διαδοχή της στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών

Επιβεβαίωσε η Άνγκελα Μέρκελ, σε δηλώσεις της, αυτά που είχαν αποκαλύψει από νωρίς σήμερα πηγές του κόμματός της σχετικά με το μέλλον της τόσο στην Καγκελαρία όσο και στην ηγεσία του CDU.

«Αυτή είναι η τελευταία μου θητεία» είπε στην ομιλία της κατά την συνεδρίαση της ηγεσίας του κόμματός της, προσθέτοντας ότι μετά το 2021 δεν θα επιδιώξει να αποκτήσει άλλο πολιτικό αξίωμα. Η καγκελάριος ανακοίνωσε επίσης την απόφασή της να επιτρέψει στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση να προετοιμάσει την διαδοχή της, διευκρινίζοντας ότι θα επιλέξει τον ή τη διάδοχό της.

Η ανακοίνωσή της σηματοδοτεί το τέλος της κυριαρχίας της, επί 13 χρόνια, στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Χαρακτήρισε τα αποτελέσματα στις εκλογές στη Βαυαρία και την Εσση απογοητευτικά και ανέλαβε την ευθύνη για όσα έχουν συμβεί μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του περασμένου έτους.

Εξήγησε επίσης ότι οι αποφάσεις της έχουν ως στόχο να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να επικεντρωθεί στους μελλοντικούς της στόχους.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact