ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Κανείς στην Ευρώπη δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος

«Ή θα μάθουμε να λειτουργούμε διαφορετικά, ή θα μείνουμε αδαείς»

«Δεν είμαστε πλέον η κινητήρια δύναμη στην τεχνολογία κι είναι χαμένος όποιος στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του», δήλωσε η Καγκελάριος Ά. Μέρκελ και προειδοποίησε για τον κίνδυνο η Ευρώπη να μείνει πίσω από την Ασία και τις ΗΠΑ, από όπου, όπως είπε, προέρχονται πλέον οι περισσότερες εφευρέσεις. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για την άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη και στην Γερμανία.

«Ή θα μάθουμε να λειτουργούμε διαφορετικά, ή θα μείνουμε αδαείς», τόνισε η Καγκελάριος, μιλώντας χθες το βράδυ σε οικονομικό συνέδριο που διοργανώνει η Süddeutsche Zeitung στο Βερολίνο και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να βάλουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο της τεχνολογικής εξέλιξης. Οι άνθρωποι χρειάζονται ασφάλεια και απαντήσεις, σημείωσε και παραδέχθηκε ότι με την τρομοκρατία, την οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό κύμα χάθηκε μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των πολιτών. «Πρέπει να καλλιεργούμε εμπιστοσύνη, ακόμη και όταν ως πολιτικοί συχνά δεν έχουμε τις απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα. Κι εγώ η ίδια ακόμη μαθαίνω», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στα οικονομικά μοντέλα που εφαρμόζουν οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις, η κυρία Μέρκελ έκανε λόγο για την ιδιωτική οικονομία των ΗΠΑ και τον έλεγχο του κράτους στην Κίνα, για να τονίσει ότι «με κανένα από τα δύο μοντέλα δεν πρόκειται να πετύχει η Ευρώπη». Εμφανίστηκε ανήσυχη για την ενίσχυση των λαϊκιστικών δυνάμεων τόσο στην Γερμανία όσο και στην Ευρώπη. «Ανησυχώ πολύ. Από την σκοπιά μου, έχει έρθει η ώρα να δείξουμε αν έχουμε διδαχθεί κάτι από την Ιστορία ή όχι», δήλωσε.

Για τα θέματα εσωτερικής πολιτικής, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του Χορστ Ζεεχόφερ στην κυβέρνηση, όταν θα έχει παραιτηθεί από την ηγεσία της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), όπως προανήγγειλε ο ίδιος, η Καγκελάριος, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, απάντησε διπλωματικά: «Είναι ο υπουργός Εσωτερικών μου. Και είναι σωστό ότι δεν είναι αλληλένδετα το αν κάποιος είναι επικεφαλής κόμματος και το αν είναι μέλος ενός υπουργικού συμβουλίου». Σε ό,τι αφορά την ενδοκυβερνητική διένεξη με αφορμή την προσφυγική πολιτική, η Ά. Μέρκελ παραδέχθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε «κραχ» στις σχέσεις της με τον κ. Ζεεχόφερ, αλλά κατά τα άλλα συνεργάζεται μαζί του πολύ καλά. Ο Χορστ Ζεεχόφερ είναι «πολιτικός βαρέων βαρών» με μεγάλη δημιουργικότητα και «μια κοινωνική καρδιά για τους ανθρώπους», πρόσθεσε, σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει ότι τα λόγια της δεν πρέπει να εκληφθούν ως πολιτικός «επικήδειος».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact