ΚΟΣΜΟΣ

Μεθυσμένοι πράκτορες -Πρόβλημα αλκοολισμού στη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ

Ποτέ αλκοόλ εν ώρα υπηρεσίας; Μπορεί να πρόκειται για ατάκα- κλισέ στις αστυνομικές ταινίες, αλλά κάποιοι φαίνεται ότι δεν την τηρούν.

Και όχι κάποιοι τυχαίοι, αλλά οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, ένα σώμα που αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού στις τάξεις του, όπως αναγκάστηκε να παραδεχθεί ο νέος επικεφαλής, Τζόζεφ Κλάνσι.

Η Μυστική Υπηρεσία, που μεταξύ άλλων είναι επιφορτισμένη και με την προστασία του Αμερικανού προέδρου, έχει υποστεί αλλεπάλληλα πλήγματα με σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια, τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν αλκοόλ, αλλά και ιερόδουλες.

Στην πρώτη κοινοβουλευτική ακρόαση, μετά από το διορισμό του τον περασμένο μήνα, ο Κλάνσι δέχθηκε τα πυρά πολλών οργισμένων γερουσιαστών, εξαιτίας του τελευταίου «χτυπήματος» στην εικόνα της Μυστικής Υπηρεσίας. Στις 4 Μαρτίου, δύο πράκτορες έπεσαν σε προστατευτικό κιγκλίδωμα του Λευκού Οίκου, μετά από άγριο μεθύσι.

Ο Κλάνσι διευκρίνισε ότι έχει αρχίσει έρευνα και ότι στους δύο πράκτορες που υπέπεσαν σε παραπτώματα έχουν ανατεθεί διοικητικά καθήκοντα «χωρίς καμιά αρμοδιότητα» εκτός του Λευκού Οίκου, ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα αποταχθούν από το σώμα.

«Υπάρχουν εντός της υπηρεσίας μας στελέχη που υποφέρουν από άγχος και στρέφονται στο αλκοόλ, προκαλώντας τεράστια ζημιά», αναγκάστηκε να παραδεχθεί ο Κλάνσι. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτές τις πράξεις, πρέπει να επικρατεί αυτοκυριαρχία, συναίσθηση των ευθυνών. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να βοηθήσουμε εκείνους που στρέφονται προς το αλκοόλ μέσω μηχανισμών προστασίας», προσέθεσε.

Η οργή των γερουσιαστών ξέσπασε και όταν ο Κλάνσι ομολόγησε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό με πέντε ημέρες καθυστέρηση. «Το γεγονός ότι αυτή η πληροφορία δεν έφθασε στην κορυφή (της ιεραρχίας) είναι ασυγχώρητο. Θα πάρει χρόνο, όμως πρέπει να οικοδομήσω την εμπιστοσύνη προς την υπηρεσία», είπε.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact