ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Η σύλληψη ηγετικού στελέχους του καρτέλ ναρκωτικών έφερε αποκλεισμό δρόμων κι ανταλλαγές πυρών

Υπό κράτηση τέθηκαν τρεις ύποπτοι

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην πόλη Ουρουαπάν, στην πολιτεία Μιτσοακάν του δυτικού Μεξικού, καθώς ένοπλοι απέκλεισαν δρόμους και πυρπόλησαν αυτοκίνητα έπειτα από τη σύλληψη ηγετικού στελέχους του καρτέλ ναρκωτικών που αυτοαποκαλείται Los Viagras, κατά δημοσιεύματα σε μεξικανικά ΜΜΕ και δηλώσεις πηγής προσκείμενης στην εισαγγελία.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες και για ανταλλαγές πυρών λόγω της σύλληψης του Λουίς Φελίπε Μπαραγάν Αγιάλα, γνωστού επίσης με το προσωνύμιο «El Vocho» («Ελ Βότσο», κυριολεκτικά το μικρό γαϊδούρι, στην αργκό ο σκαραβαίος της Φολκσβάγκεν).

Στη συγκεκριμένη πολιτεία μαίνονται συγκρούσεις για κυριαρχία ανάμεσα σε συμμορίες που επιδίδονται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών. Το ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων δεν είναι ασυνήθιστο όταν συλλαμβάνονται αρχηγοί των καρτέλ.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Μιτσοακάν, χωρίς να δημοσιοποιήσουν ονόματα, ανέφεραν μέσω Twitter ότι έθεσαν υπό κράτηση τρεις υπόπτους.

Οι αρχές του Μεξικού βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς είναι νωπή η μνήμη του χάους στην Κουλιακάν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν κακοποιοί έθεσαν την πόλη υπό πολιορκία αναγκάζοντας τις αρχές να αφήσουν ελεύθερο έναν γιο του βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν που είχαν συλλάβει.

Η σύλληψη του Οβίδιο Γκουσμάν και η ματαίωσή της εκλήφθηκε από τους περισσότερους ως βαρύ πλήγμα για την κυβέρνηση του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ. Ο κεντροαριστερός πρόεδρος βρίσκεται υπό εντεινόμενη πίεση να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη βία — ο αριθμός των ανθρωποκτονιών στο Μεξικό έφθασε σε επίπεδο χωρίς ιστορικό προηγούμενο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2019.

Τρεις αστυνομικοί κι ένας από τους συλληφθέντες τραυματίστηκαν στην επιχείρηση για τη σύλληψη του Μπαραγάν, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην εισαγγελία της πολιτείας.

Το καρτέλ Λος Βιάγκρας συγκρούεται με το ισχυρό καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο για τον έλεγχο εδαφών στην περιοχή Τιέρα Καλιέντε της Μιτσοακάν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact