ΥΓΕΙΑ

Μια κακή σχέση μπορεί να «πληγώσει» την καρδιά

Ένας κακός γάμος, μέσα στον οποίο το ζευγάρι νιώθει παγιδευμένο και απογοητευμένο, εκτός από ένα διαζύγιο, πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση καρδιακών προβλημάτων.

Σύμφωνα με μια έρευνα, οι άνθρωποι που βιώνουν πολλά χρόνια έντασης μέσα στη σχέση τους με το «άλλο τους μισό», διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις, σε σχέση με αυτούς που έχουν υγιείς κι ευτυχισμένους γάμους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, αυτό φαίνεται να ισχύει ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Ενδεχομένως επειδή τείνουν να εσωτερικεύουν τα αρνητικά συναισθήματα περισσότερο απ΄ ό,τι οι άντρες.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν, ότι τα ζευγάρια –τόσο εκείνα που είναι αρκετά χρόνια μαζί, όσο και εκείνα που μόλις ξεκινούν τον κοινό, έγγαμο βίο τους- θα πρέπει να απευθύνονται σε κάποιο σύμβολο σχέσεων.

«Η ποιότητα ενός γάμου είναι σημαντική όχι μόνο για τα νεότερα ζευγάρια, αλλά ακόμη και για εκείνα που είναι μαζί για 40 ή 50 χρόνια» εξήγησε η Dr Hui Lui, κοινωνιολόγος, από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Τα ευρήματα αυτά συνάδουν με αυτά προηγούμενων ερευνών, σύμφωνα με τις οποίες οι άνθρωποι που είναι δυστυχισμένοι με το σύντροφό τους μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, υψηλής αρτηριακής πίεσης, ακόμη και καρδιακών ασθενειών.

Ενώ ένας ευτυχισμένος γάμος παρέχει την κατάλληλη υποστήριξη και ενισχύει τη σωματική υγεία, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το στρες που προκαλείται από ένα δυστυχισμένο γάμο μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη. Ακόμη, οι κακές σχέσεις οδηγούν σε ανθυγιεινές συνήθειες, όπως το τσιγάρο και το ποτό και αυξάνουν τα επίπεδα των ορμονών του στρες στον οργανισμό.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact