ΥΓΕΙΑ

Μία ώρα άσκηση τη μέρα το γιατρό τον κάνει πέρα

Στο σπίτι, στο γραφείο, στο μετρό… όπου κι αν βρεθείτε, αν δείτε σκάλες μπροστά σας… ανεβείτε τις!

Σύμφωνα με μια σουηδική έρευνα, η μία ώρα άσκηση τη μέρα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας σχεδόν στο μισό.

Όσοι δε, κάνουν μέτριας έντασης ασκήσεις για πάνω από μία ώρα τη μέρα ή μισής ώρας έντονη γυμναστική, μπορούν να ρίξουν τον κίνδυνο έως και κατά 46%!

Τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Circulation: Heart».

Όπως προτείνουν, ο πιο εύκολος τρόπος για να γυμναστεί κανείς είναι να… ανεβοκατεβαίνει σκάλες αντί να παίρνει το ασανσέρ, να πηγαίνει για περπάτημα ή για ποδήλατο.

Η καρδιακή ανεπάρκεια δεν επιτρέπει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος στο σώμα στην κατάλληλη πίεση, και συνήθως συμβαίνει επειδή ο μυς της καρδιάς είναι είτε αρκετά αδύναμος ή πολύ σφιχτός, για να λειτουργήσει σωστά.

Ο κίνδυνος θανάτου μέσα σε πέντε χρόνια από τη στιγμή της διάγνωσης κυμαίνεται ανάμεσα στο 30% με 50%.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα δεδομένα 39.805 ανθρώπων ηλικίας 20 έως 90 ετών, οι οποίοι δεν είχαν προβλήματα υγείας, όταν ξεκίνησε η έρευνα, το 1997.

«Δε χρειάζεται να τρέχει κανείς σε μαραθώνιο, για να αποκομίσει τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας. Ακόμη και ήπιας έντασης γυμναστική, προσφέρει θετικές επιδράσεις στον οργανισμό. Η άσκηση μειώνει τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, οι οποίοι με τη σειρά τους μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας και άλλων καρδιαγγειακών ασθενειών» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης, Dr Kasper Andersen από το πανεπιστήμιο της Ουψάλα.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact