ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη την Ελλάδα εκτός των περιοχών που βρίσκονται στο «κόκκινο», όπου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με click away, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής παραπέμποντας στις ανακοινώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο λιανεμπόριο προαναγγέλλοντας το άνοιγμα των καταστημάτων από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου μιλώντας για κανόνες που πρέπει να εφαρμοστούν και οι οποίοι θα ανακοινωθούν κατά την ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, στην οποία σημειωτέον θα συμμετάσχει και ο Αδ. Γεωργιάδης.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναφέρουν ότι οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα και να ψωνίζουν μέσω της διαδικασίας click in shop, ωστόσο θα υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα προκύπτει από την ώρα αποστολή του SMS στο 13033.

Παραμένει στα 300 ευρώ το πρόστιμο για 10 ημέρες

Το ενδεχόμενο να υπάρξει κατηγοριοποίηση ως προς την επιστροφή της επιστρεπτεας προκαταβολής άφησε ανοιχτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ δήλωσε ότι θα διατηρήσει στα 300 ευρώ το πρόστιμο για τι από εμένα δέκα ημέρες και θα αξιολογήσει η κυβέρνηση στη συνέχεια.

«Ο κύριος Τσίπρας λέει όλα επιστρεπτέα να μην είναι επιστρεπτέα. Η κυρία Γεννηματά λέει κάτι πιο ενδιαφέρον που είναι και πιο κοντά στην σκέψη της κυβέρνησης, να υπάρχουν κριτήρια» είπε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια σχολίασε:

«Άκουσα τον κύριο Τσίπρα να λέει κάτι και το βρήκα ενδιαφέρον. Αναφέρθηκε στα πρόστιμα και είπε ότι δεν θέλουμε το πρόστιμο να είναι τιμωρητικό. Γιατί υπάρχει όμως το πρόστιμο; Για να τιμωρηθεί κάποιος που παραβιάζει έναν κανόνα και εν προκειμένω η παραβίαση αυτού του κανόνα έχει επίπτωση σε όλη την κοινωνία. Όμως, σε μια ένδειξη καλής πρόθεσης είμαι διατεθειμένος να κρατήσω το πρόστιμο στα 300 ευρώ για να δούμε πως θα ανταποκριθεί η αγορά και οι πολίτες, κάνοντας πάντα μία έκκληση ότι ο σκοπός δεν πρέπει να είναι κατασταλτικός, πρέπει να είναι σκοπός συμμόρφωσης».

Στόχος είναι να εμποδίσουμε στο μέτρο του δυνατού μια άνοδο των κρουσμάτων
Στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στην πρωτοβάθμια φροντίδα, είπε πως η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έθεσε ένα θέμα που απασχολεί και τον ίδιο.

Η αλήθεια είναι ότι όταν κάναμε τη διάγνωση του τι δεν πήγε καλά στη Μακεδονία, διαπιστώσαμε ότι πολλοί ασθενείς εκτός αστικών κέντρων έφθαναν στα νοσοκομεία όταν ήταν ήδη αργά, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο σημείο αυτό επεσήμανε πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Απαντώντας παράλληλα στον κ. Τσίπρα ανέφερε ότι η διασωλήνωση δεν βοηθάει πάντα και ότι καλούνται οι γιατροί να αποφασίσουν αν μπορεί πραγματικά να προσφέρει.

Απάντησε επίσης στην κ. Γεννηματά ότι 3 δισεκατομμύρια έχουν προβλεφθεί για την Υγεία στην πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανέλυσε τους επιμέρους τομείς που θα καλύψουν.

Περνώντας στη συνέχεια στη λειτουργία του λιανεμπορίου, επεσήμανε πως η απόφαση ελήφθη από τους ειδικούς, θα ανοίξει το λιανεμπόριο εκτός από τις κόκκινες περιοχές και απηύθυνε έκκληση για επιπλέον στήριξη ώστε να αποδώσει το άνοιγμα και να λειτουργήσει το λιανεμπόριο με κανόνες γιατί τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το άνοιγμα της αγοράς.

Στόχος είναι αν και κανείς δεν μπορεί να δώσει καμία εγγύηση να εμποδίσουμε στο μέτρο του δυνατού μια άνοδο των κρουσμάτων, είπε ο πρωθυπουργός.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact