ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το 4ο μνημόνιο είναι ένα αέναο, συνεχές μνημόνιο

«Υπάρχει ένας ταξικός πόλεμος της κυβέρνησης με τον ιδιωτικό τομέα»

Το ενδιαφέρον της ΝΔ για την Παιδεία σηματοδοτεί η επίσκεψη στο 1ο Ολοήμερο της Αργυρούπολης, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπ. Παιδείας για την υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, η οποία «χτυπάει τις οικογένειες ανέργων» ενώ έτσι «περιορίζεται το γνωστικό εύρος των μαθητών», όπως δήλωσε.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση προωθεί αυτή το έργο. Θα έπρεπε όλα τα σχολεία να προσφέρουν τις δυνατότητες του ενισχυμένου ολοήμερου» είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

Όσον αφορά στο τι θα έκανε η ΝΔ για την Παιδεία, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως όσο βρισκόταν στην κυβέρνηση «είχαμε καταφέρει να μην έχουμε ουσιαστικά κενά στα σχολεία».

«Πρέπει να ξαναδούμε τη διαχείριση του ανθρωπινού δυναμικού στο υπ. Παιδείας. Πρέπει να επιστρέψουν στις τάξεις οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί. Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό δασκάλων και καθηγητών σε σχέση με τον πληθυσμό της. Υπάρχει καλύτερος τρόπος διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «υπάρχει ένας ταξικός πόλεμος της κυβέρνησης με τον ιδιωτικό τομέα», καθώς «εάν μπορούσε να κλείσει όλα τα ιδιωτικά σχολεία, θα το έκανε».

«Επιτυχία του κ. Τσίπρα στο Eurogroup ήταν η μόνιμη επιτήρηση»

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «δέσμευση για απομείωση του χρέους υπήρχε από το ’12. Αυτό που λέει ότι πέτυχε η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα συγκεκριμένο. Η ανακοίνωση του Eurogroup μιλάει για “υπό όρους και προϋποθέσεις η απομείωση του χρέους”».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «θετικό αλλά όχι κάτι καινούργιο» το γεγονός ότι ξεκίνησε η συζήτηση για το χρέος, καθώς «είχε ξεκινήσει από το Νοέμβριο του ’12».

«Ρητή δέσμευση για το χρέος δεν έχουμε πάρει. Καλό είναι να υπάρχει απομείωση του χρέους. Το θέμα είναι με τι κόστος και με τι συνέπειες», είπε και εξήγησε πως «υπάρχει μια δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%» για πάρα πολλά χρόνια. Όμως, «αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα για τόσα πολλά χρόνια δεν είναι επιτεύξιμα. Μπορούμε να πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια, αλλά όχι για τα επόμενα 15 χρόνια».

«Το 4ο μνημόνιο μπορεί να είναι ένα αέναο, συνεχές μνημόνιο», τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ, καθώς η «επιτυχία του κ. Τσίπρα ήταν η μόνιμη επιτήρηση». Όπως εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης, «η συζήτηση για το χρέος ήταν ένα βολικό άλλοθι για τον κ. Τσίπρα ώστε να μην συζητήσει τις μεταρρυθμίσεις που χει ανάγκη η ελληνική οικονομία για να γίνει ανταγωνιστική».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα» την πρόταση Regling για το χρέος, καθώς τα σταθερά επιτόκια στην αποπληρωμή του χρέους «είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact