ΚΟΣΜΟΣ

Μίζα 10 εκατ. ευρώ για την ανέγερση της «μεγαλύτερης φυλακής στην Ευρώπη»

Η κατασκευή κόστισε 170 εκατ. ευρώ και διήρκησε περίπου δέκα χρόνια

Μίζα ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ κατηγορείται πως έλαβε πρώην αξιωματούχος των σωφρονιστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, από εταιρείες που είχαν αναλάβει την ανέγερση φυλακής, η οποία είχε παρουσιαστεί ως «η μεγαλύτερη στην Ευρώπη».

Ο Σεργκέι Μοϊσέενκο, πρώην αναπληρωτής επικεφαλής των σωφρονιστικών υπηρεσιών της Αγίας Πετρούπολης, συνελήφθη με την κατηγορία ότι έλαβε περίπου 710 εκατομμύρια ρούβλια με αντάλλαγμα την ευνοϊκή αντιμετώπιση δύο κατασκευαστικών εταιρειών που είχαν αναλάβει την ανέγερση της φυλακής Kresty-2, όπως έγινε γνωστό από την περιφερειακή επιτροπή έρευνας σήμερα, προαναγγέλλοντας ότι θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η κατασκευή αυτής της φυλακής, που εγκαινιάστηκε το 2017, κόστισε 12 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 170 εκ. ευρώ) και διήρκησε περίπου δέκα χρόνια, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Με έκταση 350 στρέμματα και χωρητικότητα να υποδεχθεί 4.000 κρατούμενους, παρουσιάστηκε από τις σωφρονιστικές αρχές «ως η μεγαλύτερη στην Ευρώπη» και η «πιο σύγχρονη της Ρωσίας».

Το σωφρονιστικό αυτό κατάστημα αντικατέστησε την παλιά φυλακή Kresty -ένα συγκρότημα κτιρίων σε σχήμα σταυρού, από όπου πήρε και το όνομά της η φυλακή, αφού Kresty σημαίνει σταυρός—βρίσκεται στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Μοϊσέενκο είναι προφυλακισμένος εδώ και πολλούς μήνες στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά και τώρα κινδυνεύει με ποινή 8 με 15 ετών κάθειρξη.

Στο παρελθόν έχει δικαστεί με την κατηγορία ότι ζήτησε τη δολοφονία ενός υφιστάμενού του προκειμένου να καλύψει την υπόθεση. Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης τον αθώωσε τον Ιούλιο, όμως το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας πρόσφατα ακύρωσε την απόφαση και η υπόθεση έχει σταλεί πίσω στους ερευνητές.

Ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής των σωφρονιστικών υπηρεσιών της Ρωσίας Νικολάι Μπαρίνοφ καταδικάστηκε τον Ιούλιο σε 3,5 χρόνια φυλάκιση για διαφθορά στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact