ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μονόδρομος»: Ο Βενιζέλος θέλει να στείλουμε όλα τα ελληνικά όπλα στην Ουκρανία

Την πεποίθηση, πως «χαρακτηριστικό παράδειγμα έλλειψης γενναιοδωρίας και έλλειψης ειλικρίνειας είναι να ασκείται κριτική στην κυβέρνηση για αποφάσεις που θα ελάμβανε κατά τρόπο όμοιο και απαράλλακτο, οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, βρισκόταν στην εξουσία», την περίοδο αυτή, του πολέμου στην Ουκρανία, εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του, απόψε, στα Ιωάννινα που ζήτησε να στείλουμε όπλα στην Ουκρανία.

Ο κ. Βενιζέλος που ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών με θέμα «Η Ελλάδα μπροστά στον σπασμένο καθρέφτη της Ουκρανίας», διατύπωσε την γνώμη πως είναι μονόδρομος για την Ελλάδα η στάση της στο Ουκρανικό, απαντώντας σε όλους εκείνους που «θα ήθελαν να είναι λιγότερο εκτεθειμένη η χώρα μας» προβάλλοντας αντιδράσεις για την αποστολή όπλων αρχικά και τώρα των σοβιετικής κατασκευής αρμάτων μάχης παίρνοντας ως αντάλλαγμα γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Μάλιστα αναρωτήθηκε εάν «θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα αμφίθυμη και να αμφιταλαντεύεται, εάν θα μπορούσε να υποδύεται την Τουρκία ή την Ουγγαρία του κ. Όρμπαν» και «τι θα προσέφερε αυτό σε ποια εθνικά θέματα και σε ποια στρατηγική θα εντασσόταν» για να υπογραμμίσει πως «στοιχειώδης εντιμότητα, δημοκρατική και εθνική επιβάλλει να πούμε αυτήν την απλή αλλά κρίσιμη αλήθεια», ότι δηλαδή είναι μονόδρομος η στάση της χώρας μας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην κίνηση της Ελλάδας να συμμετέχει στην ομάδα των χωρών που ζήτησαν από τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να διερευνήσει εάν έχουν τελεστεί στην Ουκρανία εγκλήματα πολέμου και εάν υπάρχει δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κατά των υπαιτίων, κατά της πολιτικής ηγεσίας της Ρωσίας και σχολίασε πως ο ελληνικοί χειρισμοί στο ζήτημα ενοχλούν την Ρωσία, γιατί θεωρούσε και θεωρεί ότι ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης και κοινωνίας «πιστεύει πως οφείλει στη Ρωσία την ίδια την ύπαρξη του ελληνικού κράτους από το 1821 μέχρι σήμερα, ακόμη και για το Κυπριακό ενώ μπορεί τα πράγματα να είναι εντελώς αντεστραμμένα και αυτό να φανεί στον σπασμένο καθρέπτη της Ουκρανίας».

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η ελληνική στάση είναι αυτή μιας συνεπούς δυτικής χώρας. Η Ελλάδα, συνέχισε, συμπεριφέρεται ως κράτος μέλος της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, ως μέλος της Δυτικής Συμμαχίας. Συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων, συμμετέχει στην επιβολή κυρώσεων, πρωτοστατεί ορισμένες φορές στην επιβολή των κυρώσεων, όπως συνέβη με το δεξαμενόπλοιο που είχε βλάβη ανοιχτά της Καρύστου και ετέθη υπό ελληνικό λιμενικό έλεγχο, διευκόλυνε τις αμερικανικές αρχές στην επιβολή των δικών τους κυρώσεων και υπέστη τα ιρανικά αντίποινα.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact