ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας:Υπάρχει σχέδιο και τις επόμενες ημέρες θα απεγκλωβιστεί η Ειδομένη

Σε 1.200 οικονομικούς μετανάστες δεν επετράπη η είσοδος στην πΓΔΜ

Την Ειδομένη επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, προκειμένου να αποκτήσει ιδία αντίληψη για την κατάσταση στην περιοχή, μετά την «εμπλοκή» που σημειώθηκε από την απόφαση των χωρών του λεγόμενου «βαλκανικού διαδρόμου» να μην επιτρέπουν τη διέλευση σε μετανάστες συγκεκριμένων χωρών.

«Υπάρχει ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκίνησε από τη Σλοβενία και συνεχίστηκε σαν ντόμινο. Έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε ένα κομμάτι του μεταναστευτικού – προσφυγικού ρεύματος. Νομίζω ότι η απαγόρευση εισόδου σε χώρες ανθρώπων με συγκεκριμένη καταγωγή θα συνεχιστεί. Έχουμε σχέδιο πώς να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν προς τα κάτω και να απεγκλωβιστεί η περιοχή. Υπάρχει σχέδιο και τις επόμενες ημέρες θα απεγκλωβιστεί η περιοχή» είπε.

Στον καταυλισμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ελληνικών αρχών, βρίσκονταν το πρωί του Σαββάτου 3.825 πρόσφυγες, ενώ σε περίπου 1.200 οικονομικούς μετανάστες δεν επετράπη η είσοδος στην πΓΔΜ, καθώς δεν είναι Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί, για τους οποίους η διέλευση συνεχίζεται κανονικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις δηλώσεις του γάλλου Υπουργού Εσωτερικών κ. Μπερνάρ Καζνέβ ότι ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είχε περάσει από την Ελλάδα, τόνισε:

«Δύο που βρέθηκαν ότι πέρασαν από την Ελλάδα είναι πλήρως ταυτοποιημένοι με δακτυλικά αποτυπώματα που δείχνει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Αυτό που μας έχει αναθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνουμε και απ’ ότι φαίνεται όχι τυχαία. Και οι δύο πέρασαν μέσα από τις διαδικασίες της Ε.Ε. Αλλά επειδή δύο, δέκα, είκοσι πέρασαν από την Ελλάδα δεν θα πρέπει να συνδέουμε γραμμικά τους πρόσφυγες με την τρομοκρατία. Οι άλλοι έξι είναι από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Δηλαδή θα πρέπει να με ρωτήσετε τι να κάνουμε για τους Βέλγους και την τρομοκρατία;» είπε.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact