Μια συνταγή που θα συνοδεύσει τον καφέ σου ή το απογευματινό σου ρόφημα.
Εύκολη – 30 μερίδες Χρόνος: 30 λεπτά
Θερμίδες: 94/ μερίδα
Συστατικά
1/3φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3φλ. αλεύρι ολικής
1+1/2φλ. βρώμη
1κ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/2κ. γλυκού αλάτι
6κ. σούπας μαργαρίνη
3/4φλ. ζάχαρη καστανή
1φλ. αποξηραμένα κεράσια
1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
115γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Μαγειρικό σπρέι
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το αλεύρι ολικής για για όλες τις χρήσεις, τη βρώμη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Λιώσε το βούτυρο. Όσο είναι ζεστό πρόσθεσε μέσα την καστανή ζάχαρη και ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει. Πρόσθεσε το βούτυρο με τη λιωμένη ζάχαρη και το μείγμα με τα αλεύρια σε ένα μίξερ και χτύπησέ τα σε μέτρια ταχύτητα. Πρόσθεσε τα κεριά, τη βανίλια και το αυγό και συνέχισε να χτυπάς.
Σταμάτησε τη λειτουργία από το μίξερ, πρόσθεσε μέσα τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακάτεψέ τες με μια σπάτουλα.
Βάλε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, πρόσθεσε λίγο μαγειρικό σπρέι και πλάσε 30 μπισκότα.
Ψήσε 12 λεπτά.
tlife.gr