ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Μπλέκουν τα ελληνικά πολεμικά πλοία κατά της Ρωσίας

Η ΕΕ, γεωστρατηγικό αποκούμπι της Νέας Τάξης,

τώρα που οι ΗΠΑ δείχνουν να πέφτουν στα χέρια της Παλαιάς, θέτει θέμα απαγόρευσης σε ρωσικά πετρελαιοφόρα που μεταφέρουν στρατιωτικό καύσιμο μέσω Ελλάδας, επικαλούμενη πληροφορίες από «μυστικές υπηρεσίες» ευρωπαϊκού κράτους.

Δημοσίευμά του πρακτορείου Reuters επιχειρεί να μπλέξει την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο σε λαθρεμπόριο, όπως το αποκαλούν, καυσίμων από ρωσικά πετρελαιοφόρα τα οποία μεταφέρουν αεροπορικά καύσιμα για τις ανάγκες της ρωσικής Αεροπορίας στην Συρία.

Όπως αναφέρεται ρωσικά πετρελαιοφόρα σκάφη «αψηφούν το εμπάργκο που έχει θέσει η Ε.Ε. στην Συρία» και μέσω των «υδάτων της Ε.Ε.» μεταφέρουν αεροπορικό καύσιμο μέσω κυπριακών και ελληνικών λιμανιών στην Συρία.

Εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας είπε πως: «Θεωρούμε δεδομένο πως οι αρχές των χωρών που εμπλέκονται συμμορφώνονται με την υποχρέωσή τους να ελέγχουν το εμπάργκο και να διώκουν κάθε προσπάθεια παράνομης διακίνησής του».

Καλούνται δηλαδή τα ελληνικά πολεμικά πλοία από την EE, να διακόπτουν την πορεία των ρωσικών εμπορικών πλοίων, προκειμένου να προβούν σε ελέγχους προς εξακρίβωση τέλεσης απαγορευμένων ή αξιόποινων πράξεων, να προβούν δηλαδή σε νηοψία.

Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναφέρει το Reuters έχει αρνηθεί να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ η κυπριακή κυβέρνηση δήλωσε πως οι αρχές της χώρας δεν έχουν εγκρίνει κάποιον ελλιμενισμό ρωσικού σκάφους που μεταφέρει αεροπορικό καύσιμο στην Συρία.

el.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σπαρτιάτης o αρχιτέκτονας πίσω από Μεγάλα έργα στο Ντουμπάι

Ο Σπαρτιάτης Αρχιτέκτονας Παναγιώτης Τόμπρας είναι ο άνθρωπος…

Viral o «Μακεδονομάχος» που βγήκε να διώξει τους μετανάστες

Τον γύρο του Διαδικτύου μάλιστα κάνει φωτογραφία που…

Πάτρα: «Μαμά δεν καταλαβαίνεις τη φωνή μου γιατί μου έσπασαν ακόμα και τα δόντια»

Έχουν ξεφύγει εντελώς οι απατεώνες με τα τηλεφωνήματα…

Αυτός είναι ο ιερέας που κατηγορείται για τον βιασμό 12χρονης στη Μάνη

Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής διάταξης της εισαγγελίας…

Τζιχαντιστής στην Αθήνα ζητεί εκδίκηση για τον θάνατο του Μπαγκντάντι

Ένας Αλγερινός που βρίσκεται στην Αθήνα εδώ και…
contact