ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Μπλέκουν τα ελληνικά πολεμικά πλοία κατά της Ρωσίας

Η ΕΕ, γεωστρατηγικό αποκούμπι της Νέας Τάξης,

τώρα που οι ΗΠΑ δείχνουν να πέφτουν στα χέρια της Παλαιάς, θέτει θέμα απαγόρευσης σε ρωσικά πετρελαιοφόρα που μεταφέρουν στρατιωτικό καύσιμο μέσω Ελλάδας, επικαλούμενη πληροφορίες από «μυστικές υπηρεσίες» ευρωπαϊκού κράτους.

Δημοσίευμά του πρακτορείου Reuters επιχειρεί να μπλέξει την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο σε λαθρεμπόριο, όπως το αποκαλούν, καυσίμων από ρωσικά πετρελαιοφόρα τα οποία μεταφέρουν αεροπορικά καύσιμα για τις ανάγκες της ρωσικής Αεροπορίας στην Συρία.

Όπως αναφέρεται ρωσικά πετρελαιοφόρα σκάφη «αψηφούν το εμπάργκο που έχει θέσει η Ε.Ε. στην Συρία» και μέσω των «υδάτων της Ε.Ε.» μεταφέρουν αεροπορικό καύσιμο μέσω κυπριακών και ελληνικών λιμανιών στην Συρία.

Εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας είπε πως: «Θεωρούμε δεδομένο πως οι αρχές των χωρών που εμπλέκονται συμμορφώνονται με την υποχρέωσή τους να ελέγχουν το εμπάργκο και να διώκουν κάθε προσπάθεια παράνομης διακίνησής του».

Καλούνται δηλαδή τα ελληνικά πολεμικά πλοία από την EE, να διακόπτουν την πορεία των ρωσικών εμπορικών πλοίων, προκειμένου να προβούν σε ελέγχους προς εξακρίβωση τέλεσης απαγορευμένων ή αξιόποινων πράξεων, να προβούν δηλαδή σε νηοψία.

Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναφέρει το Reuters έχει αρνηθεί να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ η κυπριακή κυβέρνηση δήλωσε πως οι αρχές της χώρας δεν έχουν εγκρίνει κάποιον ελλιμενισμό ρωσικού σκάφους που μεταφέρει αεροπορικό καύσιμο στην Συρία.

el.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Κουφοντίνας σκότωσε τον Αξαρλιάν και πήγε σαν περαστικός να δει το πτώμα του

Πλατεία Συντάγματος, μεσημέρι 14 Ιουλίου 1992. Κίνηση, ζέστη,…

«Σφάζονται» για την αρχηγία

Μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της περασμένης…

Σκηνές χάους σε νυχτερινό: Πήγαν να δουν την Πάολα και εγκλωβίστηκαν λόγω… κακοκαιρίας

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε…

ΕΛ.ΑΣ.: Επιστολή 37 ανώτατων αξιωματικών στον Κ.Μητσοτάκη – «Ιδού τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό…

Βίντεο-Ντοκουμέντο: Καΐκι αντιμετώπισε το «υπερκύτταρο» της Χαλκιδικής

Ταινία τρόμου θυμίζουν οι εικόνες ανοιχτά της Ποτίδαιας.…
contact