ΚΟΣΜΟΣ

«Μποϊκοτάζ» στην Αλαμπάμα μετά τον νόμο που απαγορεύει τις αμβλώσεις

Η νέα νομοθεσία αναγνωρίζει μόνο μία εξαίρεση

Οικονομικά αντίμετρα και μποϊκοτάζ της πολιτείας της Αλαμπάμα είναι μεταξύ άλλων οι κινήσεις που προτείνονται ως απάντηση στην ψήφιση νομοσχεδίου που απαγορεύει εντελώς τις αμβλώσεις, ακόμα και σε περιπτώσεις βιασμού.

Αξιωματούχοι από το Μέριλαντ και το Κολοράντο ζήτησαν να ληφθούν οικονομικά αντίμετρα εναντίον της πολιτείας, ενώ την ίδια ώρα πολλές διαδικτυακές εκστρατείας καλούν τους πολίτες να μην αγοράζουν τίποτα στην ή από την Αλαμπάμα.

Μία ημέρα αφού η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης της Αλαμπάμα υπέγραψε την πιο περιοριστική νομοθεσία για τις αμβλώσεις, ο οικονομικός ελεγκτής του Μέριλαντ, ο Δημοκρατικός Πίτερ Φράντσοτ, δήλωσε ότι θα συστήσει στο συνταξιοδοτικό ταμείο της πολιτείας να μην επενδύει στην Αλαμπάμα και κάλεσε και άλλες πολιτείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Η υπουργός του Κολοράντο Τζίνα Γκρίσγουολντ ζήτησε το μποϊκοτάρισμα της Αλαμπάμα και προέτρεψε το Εκλογικό Κέντρο, έναν οργανισμό στον οποίο εκπαιδεύονται εκλογικοί αξιωματούχοι όλης της χώρας, να αποσύρει την έδρα του από την πολιτεία.

Το hashtag #BoycottAlabama (μποϊκοτάρετε την Αλαμπάμα) διαδίδεται ευρέως στο διαδίκτυο, με ακτιβιστές να ζητούν το μποϊκοτάρισμα διάφορων προϊόντων, από τα αυτοκίνητα ως τα κοτόπουλα που εκτρέφονται στην πολιτεία.

«Το ακραίο νομοσχέδιο κατά των αμβλώσεων που υπεγράφη χθες από την κυβερνήτη της Αλαμπάμα αποτελεί μια βάναυση επίθεση στα δικαιώματα και την προστασία των γυναικών» τόνισε ο Φράντσοτ στο Facebook. «Θα εργαστώ για να διασφαλίσω ότι τα χρήματα των φορολογούμενων του Μέριλαντ δεν θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση του εξτρεμισμού».

H Γκρίσγουολντ δήλωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι του Κολοράντο ταξιδεύουν τακτικά στο Όμπερν της Αλαμπάμα για να παρακολουθούν εκλογικά σεμινάρια. «Δεν θα επιτρέψω τη δαπάνη κρατικών πόρων σε ταξίδια στην Αλαμπάμα για τα εκπαιδευτικά αυτά σεμινάρια ή για άλλους λόγους» τόνισε. «Αυτή είναι η μία ενέργεια που μπορώ να αναλάβω σε απάντηση στον φρικτό αυτό νόμο εναντίον των γυναικών» εξήγησε.

Η Αλαμπάμα είναι μία ακόμη πολιτεία των ΗΠΑ που υιοθετεί νομοθεσία η οποία σχεδόν απαγορεύει τις αμβλώσεις, ένα δικαίωμα των γυναικών που προστατεύεται από το αμερικανικό Σύνταγμα, στο πλαίσιο των προσπαθειών το ζήτημα να φτάσει ως το Ανώτατο Δικαστήριο και να επανεξεταστεί. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι κυήσεις που απειλούν τη ζωή της μέλλουσας μητέρας.

Η έκκληση για μποϊκοτάζ εναντίον της Αλαμπάμα έγινε αφού αστέρες του Χόλιγουντ, όπως η Αλίσα Μιλάνο, ζήτησαν από τη βιομηχανία θεάματος να αποσυρθεί από τη γειτονική πολιτεία Τζόρτζια, όπου γυρίζονται πολλές σειρές, η οποία υιοθέτησε την προηγούμενη εβδομάδα μια εξίσου αυστηρή νομοθεσία για τις αμβλώσεις.

Το οικονομικό μποϊκοτάζ έχει ωθήσει τα τελευταία χρόνια κάποιες πολιτείες να ακυρώσουν νόμους. Η Βόρεια Καρολίνα ακύρωσε το 2017 νομοθεσία που απαγόρευε στους διεμφυλικούς να χρησιμοποιούν είτε τις ανδρικές είτε τις γυναικείες τουαλέτες, αφού η Εθνική Κολεγιακή Αθλητική Ένωση ανακοίνωσε ότι η πολιτεία δεν θα μπορεί να φιλοξενεί πρωταθλήματα, αν δεν ακυρώσει τον νόμο αυτό. Ωστόσο υπάρχουν φωνές και κατά του μποϊκοτάζ ακόμη και μεταξύ των Δημοκρατικών. Στη Τζόρτζια η πρώην υποψήφια κυβερνήτης Στέισι Έιμπραμς ζήτησε από τους παραγωγούς του Χόλιγουντ να το ξανασκεφτούν προτού φύγουν από την πολιτεία. Σε συνέντευξή της στους Los Angeles Times, ζήτησε από τις εταιρείες παραγωγής να χρηματοδοτήσουν τοπικές οργανώσεις που μάχονται κατά της νομοθεσίας, αντί θα γυρίσουν την πλάτη τους στη Τζόρτζια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact