ΓΥΝΑΙΚΑ

Τι μπορείς να πάθεις από ταμπόν αν μείνει μέσα σου; Όλη η αλήθεια!

Έχεις ακούσει τόσες ιστορίες για το ταμπόν και δεν ξέρεις τι να πιστέψεις. Μεγάλο ποσοστό γυναικών το θεωρούν σωτήριο ενώ άλλες προτιμούν την κλασική σερβιέτα για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Τελικά το ταμπόν εγκυμονεί κινδύνους κι αν ναι ποιοι είναι αυτοί;

Ο μύθος: Είναι σχετικά δύσκολο στη χρήση.
Η αλήθεια: Είναι πανεύκολο, όσο κι αν πιστεύεις το αντίθετο.

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές προσπάθειες μέχρι να συνηθίσεις, αλλά από τη στιγμή που θα μάθεις να το χρησιμοποιείς η χρήση του ταμπόν θα γίνει ιδιαίτερα εύκολη.

Ο μύθος: Μπορεί να κολλήσει μέσα στον κόλπο
Η αλήθεια: Το ταμπόν βγαίνει εύκολα και γρήγορα

Πρόκειται για το φόβο των περισσοτέρων γυναικών που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή τους ταμπόν. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία και φοβάσαι ότι το ταμπόν θα κολλήσει ή θα χαθεί μέσα στον κόλπο, μάθε πως μπορείς με ευκολία να το βγάλεις όποτε θέλεις απλά τραβώντας το κορδονάκι που κρέμεται απ΄έξω… Κι αν νιώσεις αντίσταση μην πανικοβληθείς. Με αργές κινήσεις τράβα το ταμπόν και σιγά- σιγά η αντίσταση θα μειωθεί και αυτό θα εμφανιστεί.

Ο μύθος: Σε δυσκολεύει στην άσκηση
Η αλήθεια: Σου επιτρέπει να μείνεις σε φόρμα

Το ταμπόν είναι η ασφαλέστερη επιλογή σου στη γυμναστική κι όχι μόνο επειδή δε φαίνεται μέσα από την φόρμα αλλά επειδή μπορείς να είσαι σίγουρη πως δε θα φύγει από τη θέση του ενώ ασκείσαι. Άλλωστε, σε αντίθεση με την κοινή σερβιέτα μπορείς να το φοράς ακόμη και την ώρα που κάνεις ντους ή μπάνιο στην πισίνα και τη θάλασσα.

Ο μύθος: Μπορεί να λερωθείς πιο εύκολα
Η αλήθεια: Σου προσφέρει έξτρα προστασία

Το ταμπόν είναι σχεδιασμένο να σε κρατά «στεγνή» για περισσότερες από 6 ώρες χωρίς το φόβο μήπως φύγει από τη θέση του. Ακόμη κι αν έχεις μεγάλη ροή υπάρχουν διάφορα μεγέθη ταμπόν ανάλογα με την περίσταση.

Άλλωστε, μετά από δύο συνεχόμενες περιόδους που θα το έχεις χρησιμοποιήσει θα είσαι σε θέση να γνωρίζεις το πόσο συχνά πρέπει να το αλλάζεις.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια να θυμάσαι πως πρέπει να το αντικαταστήσεις μέσα σε 4 με 6 ώρες το περισσότερο γιατί αλλιώς παραμονεύουν κίνδυνοι μολύνσεων.

Ο μύθος: Σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα έχοντας ενοχλήσεις
Η αλήθεια: Αν τοποθετηθεί σωστά δεν το αισθάνεσαι

Αν αισθάνεσαι ενοχλήσεις και σφίξιμο το ταμπόν δεν έχει τοποθετηθεί σωστά. Σε αυτή την περίπτωση προσπάθησε να το προωθήσεις λιγάκι πιο μέσα ή βγάλε το και δοκίμασε από την αρχή με ένα καινούριο.

Ο μύθος: Όταν φοράς ταμπόν πρέπει να αποφεύγεις τα στενά ρούχα
Η αλήθεια: Σου επιτρέπει να φορέσεις ό,τι θέλεις

Δε χρειάζεται να προσαρμόσεις το ντύσιμο σου μόνο και μόνο επειδή σου ήρθε περίοδος. Ακόμη κι αν θέλεις να βάλεις έξτρα εφαρμοστό φόρεμα, μπορείς να το κάνεις δίχως κανείς να καταλάβει το παραμικρό!

Ο μύθος: Σου προκαλεί περισσότερες κράμπες
Η αλήθεια: Σε ανακουφίζει από τις κράμπες στομάχου αφού σε βοηθά να ασκείσαι

Η ελαφριά άσκηση είναι από τους καλύτερους τρόπους για να καταπολεμήσεις κράμπες και φουσκώματα της περιόδου. Η άσκηση βοηθά πραγματικά στην ανακούφιση των πόνων όχι μόνο επειδή σε κάνει να ξεχνιέσαι αλλά κι επειδή όταν γυμνάζεσαι απελευθερώνονται βήτα ενδορφίνες που λειτουργούν ως φυσικό αναλγητικό.

Και από τη στιγμή που με τη χρήση του ταμπόν αθλήματα όπως κολύμβηση, γιόγκα, ποδηλασία κι άλλα, μπορούν να γίνουν ευκολότερα δίχως το φόβο του… λεκέ πλέον δε σε εμποδίζει τίποτα από το να αθληθείς και κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρήσης.

Ο μύθος: Το ταμπόν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία
Η αλήθεια: Η λάθος χρήση του είναι αυτή που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα

Οι επιπτώσεις από τη χρήση ταμπόν δεν διαφέρουν πολύ από την κλασική σερβιέτα. Αν αλλάζεις το ταμπόν στην ώρα του και δεν το αφήνεις για περισσότερες από 6 ώρες δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

Απλά να θυμάσαι πως όσο περισσότερες ώρες παραμένει το ταμπόν στο σώμα σου, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος μολύνσεων κι όσο περισσότερο μένεις με το ίδιο ταμπόν, τόσο κινδυνεύεις ν’ αναπτύξεις κάποια μόλυνση.

Για να αποφύγεις λοιπόν οποιοδήποτε πρόβλημα μην ξεχνάς να αλλάζεις ταμπόν κάθε 4 με 5 ώρες και για τον ύπνο προτίμησε να το αντικαταστήσεις με την κλασική σερβιέτα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact