ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον: Όποιος Βρετανός επιστρέφει από την Συρία και το Ιράκ να συλλαμβάνεται!


Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον υποστηρίζει ότι είναι «πιθανός τρομοκράτης» και θα πρέπει να συλλαμβάνεται όποιος επιστρέφει στη Βρετανία από την Συρία και το Ιράκ

Μετά τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου James Foley από τους τζιχαντιστές, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, έγραψε στην εφημερίδα Telegraph, ότι όποιος επιστρέφει στη Βρετανία από τη Συρία ή το Ιράκ θα πρέπει να συλλαμβάνεται ως «πιθανός τρομοκράτης».

Ο Μπόρις Τζόνσον που πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα με τους Συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, ζήτησε να αντιστραφεί ο νόμος και να θεσπιστεί «τεκμήριο ενοχής» μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητα αυτών των ανθρώπων, αλλιώς, όπως προειδοποίησε, «η παλίρροια της τρομοκρατίας θα χτυπήσει τελικά και την δική μας πόρτα».

Μέχρι σήμερα πιστεύεται ότι περίπου 500 Βρετανοί πολίτες μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών στο νεοσύστατο Ισλαμικό Κράτος (IS), καθώς και σε άλλες τρομοκρατικές ομάδες στο Ιράκ και στη Συρία.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου γράφοντας στη στήλη που διατηρεί στην εφημερίδα Telegraph, ανέφερε ότι ο νόμος χρειάζεται μια μικρή και ταχεία αλλαγή, έτσι ώστε όσοι επισκέπτονται αυτές τις περιοχές χωρίς να ενημερώνουν τις αρχές, να θεωρείται ότι ταξίδεψαν για τρομοκρατικό σκοπό. Ο ίδιος ζήτησε την επιστροφή της σχετικής νομοθεσίας που είχε επιβάλλει ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, σύμφωνα με την οποία οι ύποπτοι για τρομοκρατία θα πρέπει να κρατούνται σε κατ’ οίκον περιορισμό χωρίς πρόσβαση σε τηλέφωνο ή στο διαδίκτυο.

Ο Τζόνσον ζήτησε επίσης να αφαιρεθεί η βρετανική υπηκοότητα από Βρετανούς που μάχονται στο πλευρό τρομοκρατικών ομάδων και έχουν επιλέξει να μην επιστρέψουν στη Βρετανία.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact