ΚΑΙΡΟΣ

“Να είμαστε όλοι προσεκτικοί”: Προειδοποίηση για πλημμυρικά φαινόμενα από τον Σάκη Αρναούτογλου [Χάρτες]

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τους ενισχυμένους ανέμους αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Mε βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η χώρα μας θα βρεθεί στο επίκεντρο της κακοκαιρίας σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο.

Ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται στην εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Δυνητικά πλημμυρογόνες βροχές /καταιγίδες το επόμενο 48ωρο

H ανάρτησή του Σάκη Αρναούτογλου

“Δυνητικά πλημμυρογόνες βροχές /καταιγίδες το επόμενο 48ωρο!
Φίλες και φίλοι! Και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία επιμένουν για ένα 48 ωρο με ιδιαίτερα άστατο καιρό σε αρκετές περιοχές της χώρας!

Αν και οι βροχές/ καταιγίδες μπορεί να είναι ισχυρές οπουδήποτε στους παρακάτω χάρτες με τις αποχρώσεις, ο κίνδυνος για αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και από τους ανέμους που συνδέονται με τις καταιγίδες μεγαλώνει περισσότερο στις περιοχές οπου οι χρωματισμοί στους παρακάτω χάρτες γίνονται πιο πορφυροί (κυρίως από τις κιτρινοπορτοκαλί και πλησιάζουν προς το μωβ).

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα του Σαββάτου πρώτα στα δυτικά και βόρεια και από τις πρωινές ώρες της Κυριακής και στην υπολοιπη χώρα!

Καλό θα είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου”

Προειδοποίηση για έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Νέα προειδοποιητική ανακοίνωση εξέδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, σχετικά με την επιδείνωση του καιρού στην Ελλάδα τα επόμενα 24ωρα.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες με τα φαινόμενα να ξεκινούν από τα βόρεια της χώρας και να επεκτείνονται κατά τη διάρκεια του Σαββάτου στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση, αναμένεται ακόμα και έντονη χαλαζόπτωση μεγέθους ως και τεσσάρων εκατοστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του meteo.gr:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης την Πέμπτη 07/07 και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια της χώρας την Παρασκευή 08/07 και η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και κατα τη διάρκεια του Σαββάτου 09/07 με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας κατα την διάρκεια της Παρασκευής 08/07 είναι:

– οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και πιθανώς της βορειοδυτικής Πελοποννήσου και τα βορειότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς οι βροχές και οι καταιγίδες σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας είναι πιθανό να έχουν μεγάλη διάρκεια οι καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα πέρα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις είναι πιθανό να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις έως και μεγάλου μεγέθους (έως 3-4 cm)οι καταιγίδες στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια τμήματα της χώρας είναι πιθανό να συνοδεύονται και από ανεμοστρόβιλους η σταδιακή ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων στο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός 24ωρου από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατα τη διάρκεια της Παρασκευής 08/07.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός 3ωρου από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατα τη διάρκεια του 3ημερου Πέμπτη 07/07 έως Σάββατο 09/07.

Παράλληλα, με την έλευση αυτής της διαταραχής αναμένουμε σημαντική και σταδιακή βελτίωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τα επίπεδα επικινδυνότητας να υποχωρούν σημαντικά από την Πέμπτη 07/07 έως το Σάββατο 09/07.

Ωστόσο, πολύ υψηλό δυναμικό για την εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών καθοδηγούμενων από τον άνεμο αναμένουμε την Πέμπτη 07/07 σε Ν. και Αν. Κρήτη, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα λόγω των ισχυρών Β/ΒΔ ανέμων σε συνδυασμό με τις σχετικά ξηρές ατμοσφαιρικές συνθήκες.

Το πολύ υψηλό δυναμικό για την εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών καθοδηγούμενων από τον άνεμο θα επιμείνει την Παρασκευή 08/07 στα Δωδεκάνησα (μεγάλη προσοχή στη Ρόδο) και τοπικά στην Αν. Σάμο.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε εκείνες τις περιοχές όπου οι Β/ΒΔ άνεμοι θα “ευθυγραμμίζονται” με την την τοπογραφία και τη δασική καύσιμη ύλη, μεγιστοποιώντας το δυναμικό εκδήλωσης ακραίας συμπεριφοράς.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact