ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να φύγουμε από τον στείρο και τυφλό οπαδισμό»

Την ικανοποίησή του για την ψήφιση του νομοσχεδίου με διευρυμένη πλειοψηφία εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταυρος Κοντονής σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος γιατί το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τη Βουλή με διευρυμένη πλειοψηφία. Δεν ήταν κυβερνητική πλειοψηφία των δύο κομμάτων. Ψήφισαν 4 κόμματα υπέρ του νομοσχεδίου, ένα κόμμα έδωσε ψήφο θα έλεγα ανοχής λέγοντας “παρών” και δύο κόμματα το καταψήφισαν. Η αλήθεια είναι ότι είμαι ικανοποιημένος απολύτως» είπε.

Ο υφυπουργός αθλητισμού τονίζει ότι η προσπάθεια για να μπει τέλος στη βία στα γήπεδα είναι καθημερινή. «Νομίζω ότι αυτή η διαδικασία χρειάζεται συνεχή και καθημερινή προσπάθεια και δεν μπορούμε να πούμε ότι εξαντλείτε με ένα νομοσχέδιο ή ακόμη με την εφαρμογή των μέτρων ενός νομοσχεδίου. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Να αλλάξει η νοοτροπία των φιλάθλων και κυρίως να φύγουμε από αυτόν τον στείρο και τυφλό οπαδισμό που οδηγεί πολλές φορές στην αλληλοεξόντωση και σε μία διαδικασία μισαλλοδοξίας και να πάμε σ’ αυτό που σου προσφέρει ο αθλητισμός. Στη χαρά της νίκης και της συμμετοχής» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη και σε ερώτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ αν υπήρχε πραγματικά μία τέτοια περίπτωση ο κ. Κοντονής τόνισε:

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπήρξε μια πιθανότητα. Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Θέλω να τονίσω πως εμείς κάναμε ότι ήταν δυνατό για να αποφευχθεί. Το βάρος και την ευθύνη την έχουν άλλοι. Ας αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες τους. Και δε νομίζω ότι με τέτοιες ενέργειες όπως τον αποκλεισμό, μπορούν να λυθούν σοβαρά προβλήματα όπως αυτό της βίας, το οποίο αυτή τη στιγμή αναγνωρίζουν ευτυχώς οι πάντες. Το κλίμα με τις διεθνείς ομοσπονδίες ήταν θετικό και πολιτισμένο. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να μιλήσουμε ειλικρινά και σε βάθος και να ανιχνεύσουμε δρόμους για την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος»

Ο υφυπουργός αθλητισμού παραχώρησε τη συνέντευξη στο περιθώριο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας το οποίο παρακολούθησε.

«Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι σε αθλήματα που έχουν καταταγεί στα μη δημοφιλή, η προσέλευση του κοινού είναι ικανοποιητική. Και με ιδιαίτερη χαρά έχω πληροφορηθεί από τις πρώτες μέρες που ανέλαβα, ότι είναι και μεγάλη η συμμετοχή στα σωματεία ιδίως νέων παιδιών. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και γι αυτό σήμερα παρευρίσκομαι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Για να τονίσουμε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης γι αυτά τα πρωταθλήματα και γι αυτές τις αγωνιστικές συναντήσεις Ομοσπονδιών που θεωρούνται μη δημοφιλή αθλήματα. Τα οποία στην ουσία προσφέρουν πάρα πολλά στη βάση, αφού υπάρχει σοβαρή προσέλευση αθλητών και ενασχόληση παραγόντων με ανιδιοτέλεια, κέφι και μεράκι» είπε.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact