ΚΟΣΜΟΣ

«Namaste Τραμπ»: Εντατικές προετοιμασίες στην Ινδία για τον Αμερικανό πρόεδρο

Πλήθη στους δρόμους, καπέλα, μάσκες και πανηγυρισμοί – Δείτε τις φωτογραφίες

Πλήθη Ινδών συγκεντρώνονται έξω από ένα μεγάλο στάδιο στη δυτική Ινδία, ενόψει της πρώτης επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη χώρα, στη διάρκεια της οποίας οι δύο πλευρές θα επιχειρήσουν να επανεκκινήσουν τις σχέσεις τους, μετά τους κλυδωνισμούς που προκάλεσαν διαφωνίες σε θέματα εμπορίου.

Ο Τραμπ αναμένεται να προσγειωθεί στην πόλη Αχμενταμπάντ, όπου προγραμματίζονται θερμές εκδηλώσεις υποδοχής σε στάδιο του κρίκετ 110.000 θέσεων, που λέγεται πως είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, σύμφωνα με το Reuters.

Μέσα στο στάδιο, πολλοί από τους παριστάμενους φορούν καπέλα που γράφουν «Namaste Trump» ενώ μοιράζονται χιλιάδες μάσκες από χαρτόνι με το πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου.

«Είμαστε έτοιμοι να έρθουμε στην Ινδία, είμαστε καθ’ οδόν, θα σας συναντήσουμε σε λίγες ώρες» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter κατά τη διάρκεια της πτήσης του προς την Ινδία.

हम भारत आने के लिए तत्पर हैं । हम रास्ते में हैँ, कुछ ही घंटों में हम सबसे मिलेंगे!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 24, 2020

Στην Αχμενταμπάν πολλοί δρόμοι είναι κλειστοί για την κυκλοφορία, τα καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά ενώ στελέχη της Αστυνομίας έχουν πάρει θέση σε ταράτσες και μπαλκόνια. Μαθητές επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με προορισμό το στάδιο, φωνάζοντας «Αγαπάμε τον Τραμπ» ενώ άλλοι κρατούν στα χέρια τους σημαίες της Ινδίας.

Από την Αχμενταμπάντ ο Τραμπ θα κατευθυνθεί στην Άγκρα για να επισκεφθεί το0 θρυλικό Ταζ Μαχάλ, πριν καταλήξει στο Νέο Δελχί για συνάντηση με Ινδούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες. Δεν αναμένεται ωστόσο πρόοδος στις εμπορικές διαφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες, τουλάχιστον όχι πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι απαιτήσεις των ΗΠΑ για πρόσβαση στην αγορά πουλερικών και γαλακτοκομικών της Ινδίας, οι έλεγχοι της Ινδίας στις τιμές ιατρικών συσκευών αλλά και οι αυστηροί κανόνες αποθήκευσης δεδομένων, που οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας πιστεύουν πως θα αυξήσει το κόστος του επιχειρείν.

Παρά τις διαφωνίες, οι δύο χώρες αναμένεται να ανακοινώσουν αμυντικές συμφωνίες, στις οποίες περιλαμβάνεται το σχέδιο του ινδικού Ναυτικού να αγοράσει ελικόπτερα από τη Lockheed Martin έναντι 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact