ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοσκόπηση δείχνει 4,5 μονάδες μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ProRata7

Η συσπείρωση στο ΚΚΕ είναι στο 67%, με τις μετακινήσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο 9%, ενώ «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» επέλεξε το 14%.

Δημοσκόπηση ProRata8

Για τους ΑΝΕΛ η συσπείρωση είναι στο 40%, με τις διαρροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο 14% και προς τη ΝΔ στο 6%, ενώ «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» επέλεξε το 18%.

Δημοσκόπηση ProRata9

Τέλος, στο ΠΑΣΟΚ η συσπείρωση είναι στο 77% , με τις μετακινήσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο 8%, ενώ «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» επέλεξε το 8%.

Δημοσκόπηση ProRata10

Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Prorata, που δημοσιεύτηκε στις 8 Σεπτεμβρίου, oι πολίτες κρίνουν ως αναγκαία και χρήσιμη τη συμφωνία με τους δανειστές, ενώ παράλληλα τη χαρακτηρίζουν άδικη και χειρότερη από τις δύο προηγούμενες συμφωνίες προγραμμάτων προσαρμογής. Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, το προβάδισμα έχει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως ο επικεφαλής της ΛΑΕ έρχεται δεύτερος από το τέλος, με τον Νίκο Μιχαλολιάκο να συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές απόψεις.

Στην δημοσκόπηση, η οποία είχε δείγμα 1.000 ατόμων και διενεργήθηκε το διάστημα 5 έως 6 Σεπτεμβρίου, το πρώτο σκέλος ήταν το εξής: Η απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να προχωρήσει σε συμφωνία ήταν αναγκαία προκειμένου η χώρα να μείνει στο Ευρώ.

Το 73% του δείγματος συμφώνησε, με το 22% να διαφωνεί, ενώ το 5% επέλεξε την απάντηση: «Δεν ξέρω».

Στη δεύτερη θέση: «Η απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να προχωρήσει σε συμφωνία ήταν απόδειξη της ήττας της κυβέρνησης Τσίπρα», το 59% συμφωνεί με τη συγκεκριμένη φράση, με το 31% να διαφωνεί και το 10% του δείγματος να επιλέγει την απάντηση: «Δεν ξέρω».

Στο δεύτερο σκέλος με θέμα: Θέσεις έναντι της ίδιας της νέας συμφωνίας και συγκεκριμένα στην άποψη: «Είναι χρήσιμη γιατί επιτρέπει την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στη χώρα», το 56% συμφωνεί, το 33% διαφωνεί και το 11% απάντησε: «Δεν ξέρω».

Επίσης, στη θέση: «Είναι άδικη για το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας», το 77% συμφωνεί, ενώ το 16% διαφωνεί, με το 7% να απαντά πως δεν γνωρίζει.

Στην άποψη: «Είναι καλύτερη/χειρότερη από τις προηγούμενες συμφωνίες», με το 59% να θεωρεί χειρότερη τη συμφωνία από τις προηγούμενες, με το 29% να διαφωνεί και το 12% να απαντά πως δεν γνωρίζει.

Ως καλύτερη από τις προηγούμενες χαρακτηρίζει τη συμφωνία το 22%, με το 59% να διαφωνεί και το 19% να προτιμά την απάντηση: «Δεν ξέρω».

Σχετικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας και δεύτερος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ τις περισσότερες αρνητικές απόψεις συγκεντρώνει ο Νίκος Μιχαλολιάκος και αμέσως μετά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
koutipandorasΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact