ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση για την ανακατάληψη της Παλιάς Πόλης της Μοσούλης

Προσπάθεια του ιρακινού στρατού να απωθήσει τους τζιχαντιστές

Οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα μια νέα επίθεση στην Παλιά Πόλη της Μοσούλης, σε μια προσπάθεια να απωθήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από το τελευταίο προπύργιό τους στην πόλη αυτή, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές.

Η Μοσούλη, η δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Ιράκ, έπεσε στα χέρια των σουνιτών μαχητών του ΙΚ το 2014 αλλά οι κυβερνητικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακαταλάβουν το μεγαλύτερο μέρος της στην επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους έξι μήνες.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τον τελευταίο μήνα δεν έχει σημειωθεί σχεδόν καμία πρόοδος, καθώς οι τζιχαντιστές κρατούν την πυκνοκατοικημένη Παλιά Πόλη στη δυτική Μοσούλη. Τα άρματα μάχης και τα βαρέα οχήματα των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον τομέα αυτόν λόγω των πολύ στενών δρόμων.

Άνδρες της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Ιράκ προωθήθηκαν σήμερα κατά 200 μέτρα και πλησίασαν πιο κοντά στο τέμενος αλ Νούρι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού. Το τέμενος αυτό είναι συμβολικής σημασίας επειδή από εκεί ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάνι αυτοανακηρύχθηκε ηγέτης του αυτοαποκαλούμενου «χαλιφάτου».

Ένας λοχαγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας είπε ότι η σημερινή προώθηση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και ότι οι στρατιώτες μάχονται τους τζιχαντιστές από σπίτι σε σπίτι.

«Οι μοτοσικλετιστές αυτοκτονίας είναι πλέον το αγαπημένο όπλο (του Ισλαμικού Κράτους) μέσα στην Παλιά Πόλη», εξήγησε. «Πρέπει να προσέχουμε το κάθε σπίτι για να αποφύγουμε τους βομβιστές που επιτίθενται με μοτοσικλέτες φορτωμένες με εκρηκτικά», πρόσθεσε.

Περίπου 400.000 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στην Παλιά Πόλη ενώ τουλάχιστον 300.000 έφυγαν αφότου ξεκίνησε η μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης, τον Οκτώβριο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact