ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επίθεση της «Αυγής» στον Αρχιεπίσκοπο: Το «γαλάζιο άνθος της ακροδεξιάς»

Με δύο άρθρα της η εφημερίδα «Αυγή» συνεχίζει τον «πόλεμο» με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με αφορμή την απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας.

Ο Τριαντάφυλλος Τρανός σε άρθρο του με τίτλο «Ιερές Αγελάδες», χαρακτηρίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως «γαλάζιο άνθος της ακροδεξιάς», τον κατηγορεί για εκβιασμό στον Αλέξη Τσίπρας.

«Ο πλήρως μεταλλαγμένος αρχιεπίσκοπος μετατράπηκε οριστικά στο ”γαλάζιο άνθος” της διασταύρωσης της κοινωνικής ακροδεξιάς (Βορίδης, Γεωργιάδης κ.ά.) με την οικονομική Ακροδεξιά του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και την “πνευματική” του Σεραφείμ, του Ανθιμου και του Αμβρόσιου. Η κουρντισμένη στο έπακρο απειλητική ρητορεία όλων αυτών εναντίον της «προβληματικής» Αριστεράς δεν είναι προσωρινής φύσεως, όπως φαντάζονται ορισμένοι. Εκπορεύεται από τις εκλεκτικές συγγένειες της δεσποτοκρατίας με το καταστροφικό παρελθόν της Νεοδεξιάς και στοχεύει στην νεκρανάσταση της στο άμεσο μέλλον», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Τριαντάφυλλος Τρανός.

Παράλληλα, η εφημερίδα φιλοξενεί στο οπισθόφυλλό της ένα ακόμα σχετικό άρθρο: «Ο Φίλης και οι φιλικοί» του Θανάση Κρατερού.

Σε αυτό γίνεται λόγος για την αποπομπή του Νίκου Φίλη μετά την «πρωτοφανή σε βιαιότητα επίθεση του αρχιεπισκόπου».

«Ο Ιερώνυμος εκβίασε τον Τσίπρα ανοιχτά και δημόσια. Την κεφαλή του Φίλη, γιατί αλλιώς θα έχετε πόλεμο με την Εκκλησία», υποστηρίζει και σε άλλο σημείο αναφέρει:

«Ο Τσίπρας με ανοιχτά μέτωπα της διαπλοκής, του προσφυγικού, του χρέους, της αξιολόγησης, βρέθηκε μπροστά στην απειλή σύγκρουσης με μια αναχρονιστική, μισαλλόδοξη, φανατική, αλλά με μεγάλη επιρροή Ιεραρχία. Έτοιμη να κηρύξει τζιχάντ στο σύνολο της κυβέρνησης».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact