ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα παρέμβαση Ομπάμα σε Μέρκελ για την Ελλάδα

Νέα παρέμβαση από τις ΗΠΑ, αυτή τη φορά από το στόμα του ίδιου του Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να γίνει για το ελληνικό ζήτημα στο πλαίσιο της Συνόδου του G7, το οποίο λαμβάνει χώρα στη Βαυαρία.

Η ανησυχία του προέδρου των ΗΠΑ για τυχόν αρνητική έκβαση των διαπραγματεύσεων των Θεσμών με την Ελλάδα είναι εκπεφρασμένη και έχει ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάτι το οποίο έχει φανεί και από τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τόσο του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, που όπως διέρρευσε «έχει εργαστεί έντονα παρασκηνιακά για να υπάρξει κοινός τόπος», όσο και του Λευκού Οίκου που ζητά συνεχώς «ευελιξία».

Τυχόν ατύχημα με την Ελλάδα αποτελεί το πλέον απευκταίο σενάριο για τις ΗΠΑ, καθώς εκφράζονται φόβοι για παγκόσμιο ντόμινο σε μία επανάληψη του σεναρίου της Lehman Brothers, ενώ αμελητέες δεν θεωρούνται και τυχόν γεωπολιτικές εξελίξεις με πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα της Ρωσίας ή τις επιπτώσεις που θα έχει μία ελληνική χρεωκοπία και έξοδος από το ευρώ σε σχέση με το Μεσανατολικό.

Για αυτό το λόγο ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες να ζητήσει εκ νέου από την Άνγκελα Μέρκελ ευελιξία για να βρεθεί άμεσα λύση στο ελληνικό ζήτημα και να μην διακινδυνεύεται ένα «ατύχημα» που θα προκαλέσει αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές.

Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του MEGA στην Ουάσιγκτον το Σάββατο, πηγή από το Λευκό Οίκο ανέφερε ακόμη το τελευταίο διάστημα οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις επαφές τους με το ΔΝΤ και τη Γερμανία και υπογράμμιζε την έντονη ανησυχία για την περίπτωση της Ελλάδας.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact