ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πρόκληση Ορμπαν: Να κλείσουμε τα ελληνικά σύνορα για να μην έρχονται μετανάστες

Οι δηλώσεις του, κατά καιρούς, προκαλούν την οργή των Ευρωπαίων ομολόγων του, ωστόσο ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την έξωθεν καλή μαρτυρία του.

Την Πέμπτη προχώρησε σε μια νέα ακραία τοποθέτηση για το ποια λύση πρέπει να προκρίνει η ΕΕ για να λύσει την προσφυγική λύση.

Όπως μεταφέρουν όλα τα ουγγρικά μέσα, ο κ. Όρμπαν φέρεται να δήλωσε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ότι το αυξανόμενο πρόβλημα με τους μετανάστες, πρέπει να αντιμετωπιστεί με δραστικές λύσεις. Εξ αυτού του λόγου, ο Ούγγρος πρωθυπουργός επιμένει πως η ΕΕ θα πρέπει να αμυνθεί έναντι των προσφύγων και των μεταναστών στα ελληνικά σύνορα – άρα, να τα κλείσει.

Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνεται κατορθωτό, εξήγησε πως η δική του χώρα θα αμυνθεί με το τείχος που έχει ορθώσει στα σύνορα με την Κροατία και το οποίο φιλοδοξεί να αποκρούσει την εισροή μεταναστών στην Ουγγαρία.

Κατά τον κ. Όρμπαν: «Τα σύνορα μπορούν να κλείσουν μέσα σε μια ώρα. Πρέπει να αποκόψουμε το πρόβλημα στην πηγή του. Πρέπει να μεταβούμε στο νότο και να υπερασπιστούμε τα ελληνικά σύνορα. Κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει, επομένως ελπίζω πως τώρα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία και να κλείσουμε τα ελληνικά σύνορα. Επιπλέον, μπορούμε να επεκτείνουμε τους όρους της Συνθήκης του Σέγκεν και στα κροατικά σύνορα, όπως κάναμε με αυτά της Σερβίας, αλλά αυτή είναι μια δεύτερη επιλογή».

Συνεχίζοντας την προκλητική συλλογιστική του, ο κ. Όρμπαν τόνισε πως: «Η καλύτερη λύση είναι να τιμήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της. Αν δεν μπορεί να το κάνω, τότε ας το κάνουμε εμείς για λογαριασμό της».

Αυτή τη στιγμή, η Ουγγαρία έχει κλείσει τα σύνορά της προς τη Σερβία. Οι μετανάστες αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν στην Κροατία η οποία τους προωθεί στην Ουγγαρία που με τη σειρά της τους στέλνει στην Αυστρία. Ακόμη και αν η Ουγγαρία κλείσει όλα τα σύνορά της, οι μετανάστες να αναγκαστούν να μεταβαίνουν στη Σλοβενία, άρα το πρόβλημα μετατίθεται από χώρα σε χώρα.

 

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact