ΥΓΕΙΑ

Νέα στοιχεία για το εμβόλιο της Pfizer – Για πόσους μήνες προσφέρει υψηλή προστασία

Λίαν αποτελεσματικό για έως και εννέα μήνες παραμένει το εμβόλιο που ανέπτυξε η εταιρεία του σε συνεργασία με τη Pfizer για την Covid-19, επισημαίνει ο ιδρυτής της BioNTech, Ουγούρ Σαχίν, μολονότι μολύνονται από τον κορονοϊό και εμβολιασμένοι.

Η προστασία που παρέχει το εμβόλιο αρχίζει να φθίνει «από τον τέταρτο μήνα», αλλά μελέτες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, δείχνουν ότι η προστασία έναντι βαριάς νόσησης διαρκεί έως και εννέα μήνες, όπως είπε ο Σαχίν στην κυριακάτικη Bild.

Το αφεντικό της BioNTech τάχθηκε υπέρ της τρίτης δόσης καθώς «από τη μία προστατεύει τον εμβολιασμένο πολύ καλά από τη νόσηση, αλλά συμβάλλει και στο να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού», κάτι που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έχουμε μπροστά μας.

Ο Σαχίν κάλεσε τους γιατρούς να είναι αποφασιστικότεροι αναφορικά με την τρίτη δόση. «Θα ήταν ευκταίο στα ιατρεία ή τα εμβολιαστικά κέντρα να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερα και να μη στέλνουμε ανεμβολίαστους τους ανθρώπους στα σπίτια τους, αν και θα μπορούσαν να κάνουν το εμβόλιο χωρίς πρόβλημα», είπε.

Στο μέλλον θα γίνονται κάθε χρόνο ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου

Ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech θεωρεί ότι στο μέλλον θα γίνονται κάθε χρόνο ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου, αλλά σε αυτή τη φάση «σημαντικό είναι να αυξήσει η τρίτη δόση την προστασία. Αντίστοιχα αναμένουμε η προστασία αυτή να διαρκεί περισσότερο από εκείνη μετά από δύο δόσεις του εμβολίου και πιθανώς θα χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις κάθε χρόνο, όπως συμβαίνει και με τη γρίπη», τόνισε.

Η ίδια εφημερίδα (Bild Am Sonntag) δημοσιεύει δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa, σύμφωνα με την οποία η πλειονότητα των Γερμανών (52%) τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, έναντι 41% που έχουν αντίθετη γνώμη και ενός ποσοστού 7% που δεν πήρε θέση.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΚ από τη Naval Group – Δίνει τις Βelharra με Aster 30 B1

ΣΟΚ από τη Naval Group αφού με ανακοίνωσή…

Κωσταράκος για ευρωστρατό: Εφικτή πραγματικότητα ή ηθελημένη αυταπάτη;

Τις πιθανότητες δημιουργίας Ευρωπαϊκού Στρατού, αναλύει ο στρατηγός,…

Τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις για το κόμμα Γιαννακόπουλου

Τον τελευταίο καιρό σύντροφοι δημοσιεύματα στον Τύπο κάνουν…

Ο σύμβουλος του Ερντογάν προέβλεψε πόλεμο ΗΠΑ-Τουρκίας

Ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί…

Γιατί είναι σπουδαία η ελληνογαλλική συμφωνία – Οι τρεις λόγοι

«Πρόκειται για μια συμφωνία, η οποία αναβαθμίζει στρατηγικά…

Νάρκωνε την σύζυγό του και καλούσε αγνώστους να την βιάζουν

Μία πρωτοφανής υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας…

Salt Bae: Χαμός στη Βρετανία για τo νέο «σφαγείο» του στο Λονδίνο

Διασύρουν τον γνωστό βρωμύλο Τούρκο σεφ οι βρετανοί…
contact