ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός και τέταρτος Ρώσος στρατηγός

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι ένας ακόμη Ρώσος στρατηγός, ο τέταρτος από την έναρξη του πολέμου, σκοτώθηκε στα πεδία των μαχών.

Συγκεκριμένα, νεκρός φέρεται να έπεσε την Τρίτη ο υποστράτηγος Ολέγκ Μιτιέεφ, κατά τη διάρκεια της εισβολής στη Μαριούπολη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Άντον Γεραστσένκο. Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, ο 46χρονος Μιτιέεφ διοικούσε την 150η μηχανοκίνητη μεραρχία και είχε πολεμήσει και στη Συρία.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι νεκροί είναι επίσης οι εξής τρεις ανώτατοι Ρώσοι αξιωματικοί:

Βιτάλι Γερασίμοφ, υποδιοικητής της 41ης ρωσικής στρατιάς. Σκοτώθηκε στο Χάρκοβο στις 7 Μαρτίου, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας. Η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει τον θάνατό του.

Αντρέι Κολέσνικοφ, διοικητής της 29ης διακλαδικής στρατιάς, ο οποίος φέρεται να σκοτώθηκε στις 11 Μαρτίου. Η Ρωσία επίσης δεν έχει επιβεβαιώσει τον θάνατό του.
Αντρέι Σουχοβέτσκι, διοικητής της 7ης Ρωσικής Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας. Φέρεται να σκοτώθηκε κατά τις επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με αναφορές των ρωσικών ΜΜΕ.
Αξιωματούχοι δυτικών κυβερνήσεων εκτιμούν ότι συνολικά 20 Ρώσοι υποστράτηγοι ηγούνται της εισβολής σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας, αν και συνήθως δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός.

Με πληροφορίες από Βusiness insider

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact