ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Τούρκος εισαγγελέας (Βίντεο)

Τον θάνατο του εισαγγελέα ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του επίσημου λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο εισαγγελέας «ήταν τραυματισμένος βαριά όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο… τον χάσαμε παρ’ όλες τις προσπάθειές μας», ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου γιατροί του νοσοκομείου όπου είχε μεταφερθεί το θύμα, επιβεβαιώνοντας τον θάνατό του.

Νωρίτερα νεκροί είχαν πέσει και δύο απαγωγείς, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών σε κτήριο δικαστηρίων στην Κωνσταντινούπολη, όπου έλαβε χώρα η ομηρία.

Μετά τους πυροβολισμούς, δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν επιχείρηση διάσωσης, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, συμπληρώνοντας: «Οι δυνάμεις μας εργάστηκαν σκληρά για έξι ώρες και έλαβαν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας».

Στο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο εισαγγελέας δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς στο κεφάλι και δύο στο σώμα.

Ο κ. Ερντογάν επαίνεσε την αστυνομία για την προσπάθειά της και ανέφερε ότι η πολιορκία είχε αρχίσει όταν δύο ένοπλοι, μεταμφιεσμένοι ως δικηγόροι, είχαν εισέλθει στο δικαστήριο.

«Δεν μπορούμε να υποτιμούμε τη σοβαρότητα αυτού του περιστατικού», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η ασφάλεια σε δικαστικά μέγαρα θα επανεξετασθεί.

Μαρτυρίες έκαναν λόγο για εκρήξεις και καπνούς που έβγαιναν από το κτήριο, στον έκτο όροφο του οποίου λάμβανε χώρα η ομηρία.

Τα μέλη της ακροαριστερής ομάδας είχαν δημοσιοποιήσει φωτογραφία όπου απεικονιζόταν ο εισαγγελέας με ένα όπλο στο κεφάλι, ενώ απειλούσαν να τον σκοτώσουν αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της τουρκικής Hurriyet, πρόκειται για μέλη του Επαναστατικού Κόμματος – Μετώπου Λαϊκής Απελευθέρωσης (DHKP-C), με τον εισαγγελέα να ονομάζεται Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ.

Ο τελευταίος ήταν ο δικαστικός ο οποίος χειριζόταν την υπόθεση του θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, στις συγκρούσεις γύρω από το πάρκο Γκεζί.

Ο Ελβάν έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 11 Μαρτίου 2014, 269 ημέρες αφότου έπεσε σε κώμα λόγω δακρυγόνου που τον έπληξε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που είχαν πυροδοτήσει τα σχέδια της τότε κυβέρνησης Ερντογάν για το Πάρκο Γκεζί, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Το DHKP-C απαιτεί ζωντανή ομολογία από τους αστυνομικούς που σκότωσαν τον Ελβάν, την απόδοση δικαιοσύνης στους αυτουργούς από «λαϊκό δικαστήριο», την απαλλαγή όσων κατηγορούνται για συμμετοχή στις πορείες που έγιναν ως ένδειξη αλληλεγγύης στο θύμα.

Η οργάνωση θεωρείται τρομοκρατική τόσο από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και από την Τουρκία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact