ΚΟΣΜΟΣ

Νέο δημοψήφισμα για το Brexit ζητούν διαδηλωτές στο Λονδίνο

Πορεία στο κέντρο της πόλης με κατεύθυνση το κοινοβούλιο

Βρετανοί από τις τέσσερις γωνιές της χώρας σκοπεύουν να διαδηλώσουν σήμερα στο Λονδίνο ζητώντας τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit

Οι διαδηλωτές, που θα φτάσουν στη βρετανική πρωτεύουσα με περισσότερα από 150 λεωφορεία, θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης με κατεύθυνση το κοινοβούλιο, έπειτα από έκκληση του κινήματος People’s Vote.

Στην τελευταία κινητοποίηση αυτού του είδους τον Ιούνιο είχαν συμμετάσχει περίπου 100.000 άνθρωποι και οι διοργανωτές ελπίζουν σήμερα να ξεπεράσουν αυτό τον αριθμό, με «την πιο μεγάλη» και την «πιο θορυβώδη» διαδήλωση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ με στόχο τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit.

Την κινητοποίηση στηρίζει η εφημερίδα The Independent, η διαδικτυακή αίτηση της οποίας υπέρ ενός νέου δημοψηφίσματος έχει υπογραφεί από περίπου 900.000 ανθρώπους.

Το κίνημα People’s Vote έχει προειδοποιήσει ότι «έρχεται κρίση» καθώς οι Βρετανοί βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν την όποια συμφωνία στην οποία θα καταλήξει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο το αίτημα του κινήματος δεν φαίνεται να πείθει τη Μέι, η οποία αντιτίθεται σθεναρά στην ιδέα ενός νέου δημοψηφίσματος.

«Δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα. Οι πολίτες ψήφισαν» με ποσοστό 52% στις 23 Ιουνίου 2016 υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός την Τετάρτη.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι, αν και απομένουν μόλις λίγοι μήνες πριν το Brexit, που είναι προγραμματισμένο για τις 29 Μαρτίου 2019, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και ΕΕ είναι τελματωμένες, καθώς προσκρούουν σε ορισμένα ζητήματα.

Η ιδέα ενός νέου δημοψηφίσματος έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος τους τελευταίους μήνες, έχοντας πλέον τη στήριξη και πολιτικών προσωπικοτήτων όπως ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.

Μεταξύ των σημερινών ομιλητών είναι ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν, καθώς και βουλευτές τόσο των Εργατικών όσο και των Συντηρητικών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact