ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο κύμα συλλήψεων κατά αντιπάλων του Ερντογάν


Στο πρώτο κύμα συλλήψεων οι περισσότεροι από τους προσαχθέντες κατείχαν θέσεις κλειδιά στις δυνάμεις ασφάλειας τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα με κατηγορίες για σκάνδαλα και διαφθορά κατά της κυβέρνησης Ερντογάν

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές της Κυριακής, η τουρκική αστυνομία εξαπέλυσε νωρίς σήμερα δεύτερη επιχείρηση σε 14 επαρχίες της χώρας και έθεσε υπό κράτηση 33 αστυνομικούς κυρίως κατώτερου βαθμού. Πριν από δέκα περίπου ημέρες στο αρχικό σκέλος της ίδιας επιχείρησης 115 ανώτεροι αστυνομικοί τέθηκαν υπό κράτηση και 31 έχουν προφυλακιστεί.

Η βασική κατηγορία είναι ότι οι ύποπτοι ανήκουν σε μια παράλληλη δομή, όπως αποκαλείται από τον ίδιο τον Ερντογάν, το κίνημα του πρώην συνεργάτη του Ερντογάν και τώρα κατεξοχήν εχθρού του Ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και που στόχο είχε να ανατρέψει την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Τα σενάρια κατασκοπείας συσπειρώνουν

Στο πρώτο κύμα συλλήψεων οι περισσότεροι από τους προσαχθέντες κατείχαν θέσεις κλειδιά στις δυνάμεις ασφάλειας τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα με κατηγορίες για σκάνδαλα και διαφθορά κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, υπουργών του αλλά και μελών της οικογένειας του.

Η έρευνα διεξάγεται σε δύο μέρη από δύο εισαγγελείς της Κωνσταντινούπολης: η πρώτη αφορά υπόθεση κατασκοπείας και η δεύτερη τις υποκλοπές. Οι αξιωματικοί κατηγορούνται ότι ενέργησαν παρανόμως για ίδιο συμφέρον και κατά της ασφάλειας της χώρας.

H αναγωγή πάντως όλων των κατηγοριών για διαφθορά σε ένα τεράστιο σχέδιο κατασκοπείας από ξένα και εγχώρια κέντρα, για απόπειρας διάλυσης της ευημερούσας Τουρκίας, ήταν ένα από τα βασικά μοτίβα της προεκλογικής εκστρατείας του Ερντογάν και αυτή η αφήγηση συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του που καλούνται να του δώσουν την ευκαιρία αυτή την Κυριακή να εξολοθρεύσει τους εχθρούς της πατρίδας από το αξίωμα ενός πανίσχυρου προέδρου.

Πηγή: Deutsche Welle

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact