ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο κύμα συλλήψεων κατά αντιπάλων του Ερντογάν


Στο πρώτο κύμα συλλήψεων οι περισσότεροι από τους προσαχθέντες κατείχαν θέσεις κλειδιά στις δυνάμεις ασφάλειας τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα με κατηγορίες για σκάνδαλα και διαφθορά κατά της κυβέρνησης Ερντογάν

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές της Κυριακής, η τουρκική αστυνομία εξαπέλυσε νωρίς σήμερα δεύτερη επιχείρηση σε 14 επαρχίες της χώρας και έθεσε υπό κράτηση 33 αστυνομικούς κυρίως κατώτερου βαθμού. Πριν από δέκα περίπου ημέρες στο αρχικό σκέλος της ίδιας επιχείρησης 115 ανώτεροι αστυνομικοί τέθηκαν υπό κράτηση και 31 έχουν προφυλακιστεί.

Η βασική κατηγορία είναι ότι οι ύποπτοι ανήκουν σε μια παράλληλη δομή, όπως αποκαλείται από τον ίδιο τον Ερντογάν, το κίνημα του πρώην συνεργάτη του Ερντογάν και τώρα κατεξοχήν εχθρού του Ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και που στόχο είχε να ανατρέψει την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Τα σενάρια κατασκοπείας συσπειρώνουν

Στο πρώτο κύμα συλλήψεων οι περισσότεροι από τους προσαχθέντες κατείχαν θέσεις κλειδιά στις δυνάμεις ασφάλειας τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα με κατηγορίες για σκάνδαλα και διαφθορά κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, υπουργών του αλλά και μελών της οικογένειας του.

Η έρευνα διεξάγεται σε δύο μέρη από δύο εισαγγελείς της Κωνσταντινούπολης: η πρώτη αφορά υπόθεση κατασκοπείας και η δεύτερη τις υποκλοπές. Οι αξιωματικοί κατηγορούνται ότι ενέργησαν παρανόμως για ίδιο συμφέρον και κατά της ασφάλειας της χώρας.

H αναγωγή πάντως όλων των κατηγοριών για διαφθορά σε ένα τεράστιο σχέδιο κατασκοπείας από ξένα και εγχώρια κέντρα, για απόπειρας διάλυσης της ευημερούσας Τουρκίας, ήταν ένα από τα βασικά μοτίβα της προεκλογικής εκστρατείας του Ερντογάν και αυτή η αφήγηση συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του που καλούνται να του δώσουν την ευκαιρία αυτή την Κυριακή να εξολοθρεύσει τους εχθρούς της πατρίδας από το αξίωμα ενός πανίσχυρου προέδρου.

Πηγή: Deutsche Welle

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact