ΚΟΣΜΟΣ

Νέο σκάνδαλο στη Βραζιλία -Ο πρόεδρος της Βουλής κατηγορείται για φοροδιαφυγή 15,5 εκατ. δολαρίων

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις στη Βραζιλία που σχετίζονται με το σκάνδαλο διαφθοράς στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου, την Petrobras.

Οι εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του προέδρου της Βουλής, Εντουάρντο Κούνια, για φοροδιαφυγή 15,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ηδη ο Κούνια είχε κατηγορηθεί από εισαγγελείς τον Αύγουστο ότι πήρε κάτω από το τραπέζι πέντε εκατομμύρια δολάρια για να εγκρίνει μια σύμβαση της Petrobras, σε ένα σκάνδαλο που υπολογίζεται ότι προκάλεσε στην εταιρεία αθροιστικά ζημίες ύψους 2 δισεκ. δολαρίων από το 2004 ως το 2014.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξάλλου αποκαλύφθηκε ότι ο Κούνια και η σύζυγός του διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, με τον πολιτικό να διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα του προσάπτουν.

Την ίδια ώρα, νέους μπελάδες έχει η Ντίλμα Ρούσεφ, καθώς η ομοσπονδιακή αστυνομία της χώρας κάνει έρευνα για πιθανές παρατυπίες κατά την προεκλογική εκστρατεία της προέδρου της Βραζιλίας.

Η προεδρία απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την έρευνα, στόχος της οποίας είναι να εξακριβωθεί εάν η Ρουσέφ και ο συνυποψήφιός της, ο αντιπρόεδρος Μισέλ Τέμερ, καταχράστηκαν την εξουσία τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και εάν υπήρξε οποιαδήποτε παρανομία που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση της εκστρατείας.

Εάν υπάρξει καταδικαστική απόφαση, η εκλογική νίκη της Ρουσέφ τον περασμένο Οκτώβριο θα μπορούσε να ακυρωθεί. Ωστόσο, η έρευνα και η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να διαρκέσει μήνες, αν όχι χρόνια, ενώ η πρόεδρος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact