ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Neue Zürcher Zeitung: Ο Τσίπρας παραμένει ακλόνητος

Η ψήφιση των προαπαιτούμενων στον γερμανόφωνο Τύπο

Εκτενείς είναι οι αναφορές στον γερμανόφωνο Τύπο στην ψήφιση των προαπαιτούμενων από την ελληνική Βουλή, με την ελβετική Neue Zürcher Zeitung να γράφει πως «ο πρωθυπουργός Τσίπρας διατηρεί τον έλεγχο της κατάστασης».

«Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει ακλόνητος. Αυτό έγινε για άλλη μια φορά σαφές κατά την ψηφοφορία για το νέο πακέτο μέτρων στην ελληνική Βουλή την Παρασκευή», σημειώνει η εφημερίδα και αναφέρει ότι υπήρξε μόνον μια διαρροή και αυτή στους ΑΝ.ΕΛ. και δη για προσωπικούς και όχι πολιτικούς λόγους.

Όπως εκτιμά ο αρθρογράφος, «αυτή τη φορά ο Τσίπρας θέλει να αξιοποιήσει όλη την κοινοβουλευτική περίοδο για να δρέψει τους καρπούς μιας οικονομικής ανάκαμψης. Οι προοπτικές δεν είναι άσχημες. Μπορεί στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει και πάλι εσωκομματική αντιπολίτευση, η λεγόμενη ομάδα των 53, η οποία εμφανίζεται με πιο αριστερό προσανατολισμό από ό,τι η ηγετική ομάδα. Εντούτοις οι δυνατότητές της είναι περιορισμένες. Επιφανέστερο μέλος της είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να αντιπολιτεύεσαι τον άνθρωπό σου. Ήταν μια έξυπνη κίνηση του Τσίπρα να αναθέσει στον Τσακαλώτο την πλήρη ευθύνη για την υλοποίηση της συμφωνίας. Παρά ταύτα, οι ισορροπίες μπορούν να γίνουν μεσοπρόθεσμα εύθραυστες για τον κυβερνητικό συνασπισμό, κυρίως εάν δεν επαληθευτούν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για την οικονομική ανάπτυξη. Γι’ αυτό και ο Τσίπρας προσπαθεί να προσεγγίσει την φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση (…)».

«Η Ελλάδα εγκρίνει το πακέτο περικοπών -οι ιδιωτικοποιήσεις φέρνουν λιγότερα έσοδα» είναι ο τίτλος άρθρου στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, που αναφέρεται στην ψηφοφορία της Παρασκευής στην ελληνική Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, «η ελληνική Βουλή συναίνεσε σε νέα μέτρα περικοπών. Με το νέο νόμο της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα μειώνονται οι συντάξεις και αυξάνεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, ενώ παράλληλα έρχονται νέοι φόροι και νέες ποινές για τους φοροφυγάδες».

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η αυστριακή Der Standard γράφει από την πλευρά της: «Κατά την ψηφοφορία (…) τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως η Νέα Δημοκρατία, ψήφισαν κατά των μέτρων για αυστηρότερες ποινές για τους φοροφυγάδες και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Και αυτό παρότι οι συντηρητικοί είχαν εγκρίνει επί της αρχής την πολιτική των περικοπών. Όταν ενταθεί η πίεση στους δρόμους -και αυτό μπορεί να θεωρείται βέβαιο- τα πράγματα θα στενέψουν για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας μικρός αριθμός ανταρτών φτάνει για να ανατρέψει την πλειοψηφία στην Βουλή. Και τότε δεν μπορεί να συνεχιστεί η παροχή οικονομικής βοήθεια. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο. Η ΕΕ όμως θα πρέπει να μάθει ότι δεν μπορείς να εξαφανίσεις δια μαγείας μια κρίση, απλώς επειδή στο επίκεντρο βρέθηκε μια άλλη».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact