ΚΟΣΜΟΣ

New York Times: Αποκλιμάκωση και μέγιστη αυτοσυγκράτηση ζητούν οι Ευρωπαίοι από τις ΗΠΑ

Τι αναφέρει το δημοσίευμα για το περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν και την κατάσταση που μυρίζει μπαρούτι

Μπορεί μεν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να θεωρούν το Ιράν υπεύθυνο για τις επιθέσεις εναντίον δεξαμενοπλοίων στον Κόλπο του Ομάν, όμως η καχυποψία τους προς την κυβέρνηση του Προέδρου Τραμπ, και της επιθετικής πολιτικής της έναντι της Τεχεράνης, τις ωθούν να μετρούν τα λόγια τους και να απευθύνουν εκκλήσεις για αποκλιμάκωση και «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» γράφουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι έχοντας υπόψη τους τις αμερικανικές υπερβολές και την παραπληροφόρηση εκ μέρους των μυστικών υπηρεσιών τις παραμονές του πολέμου στο Ιράκ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν απτές αποδείξεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Οι Ευρωπαίοι δεν διάκεινται φιλικά προς την ιρανική κυβέρνηση και τις πολιτικές της στη Μέση Ανατολή, όμως ανησυχούν από την άσκηση ασφυκτικής πίεσης στο Ιράν από τους Αμερικανούς. Πολλοί θεωρούν ότι η πίεση αυτή το μόνο που επιτυγχάνει είναι να ωθεί σκληροπυρηνικούς κύκλους του Ιράν να απαντήσουν με προσεκτικά σχεδιασμένες επιθέσεις, ώστε να σταλεί ένα μήνυμα. Η Γερμανία θέλει την διεξαγωγή προσεκτικής έρευνας για τις επιθέσεις και επιμένει στην αποφυγή της κλιμάκωσης.

Οι Ευρωπαίοι –με πιθανή εξαίρεση τη Βρετανία– διστάζουν να αποδεχθούν τους ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου και δεν θέλουν να δώσουν στην Ουάσιγκτον την πρόφαση για πόλεμο. Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και η επιβολή αυστηρών κυρώσεων έχει δυσαρεστήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Αυτό που δεν επιθυμούν καθόλου οι Ευρωπαίοι να παραβιάσει το Ιράν τους όρους της συμφωνίας, οπότε θα υποχρεωθούν να επιβάλουν δικές τους κυρώσεις. Πολλοί ανησυχούν ότι η Τεχεράνη θα ερμηνεύσει με λάθος τρόπο την εκπεφρασμένη απροθυμία του Tραμπ να προχωρήσει σε πόλεμο, τονίζουν οι NYT.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact