ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη – Θρίλερ για Κροατία και στους «8» με «Ήρωα» το Σούμπασιτς

Ένα παιχνίδι που πρόσφερε πολύ έντονες συγκινήσεις στο ξεκίνημα αλλά και στο τέλος του. Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με δύο γκολ στα τέσσερα πρώτα λεπτά και ολοκληρώθηκε με την Κροατία να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά στην ρωσική ρουλέτα των πέναλτι.

Το ματς στο «Nizhny Novgorod Stadium» είχε δύο γκολ στο πρώτα τετράλεπτο, ωστόσο από εκεί και πέρα είχαμε την ατυχία να απολαύσουμε μία άνοστη σούπα.

Σε αυτό συνέβαλε και η Κροατία, η οποία παρουσιάστηκε αγνώριστη και δε θύμισε σε τίποτα την ομάδα που είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στη φάση των ομίλων. Μάλιστα, οι Δανοί συνολικά ήταν ελαφρώς καλύτεροι, αποδεικνύοντας πως δίκαια προκρίθηκαν στους «16».

Καλύτερο ξεκίνημα στο ματς δεν θα μπορούσε να υπάρξει, με τη Δανία να παίρνει το προβάδισμα μόλις στο 1’ με τον Μ. Γιόργκενσεν και τους Κροάτες να απαντούν άμεσα τρία λεπτά αργότερα με τον Μάντζουκιτς. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε λίγο, ωστόσο λίγο πριν τη συμπλήρωση 30 λεπτών, υπήρξε από μία εκατέρωθεν καλή στιγμή με Μπράιθγουαϊτ (27’) και Πέρισιτς (29’). Από εκεί και πέρα στο 39’ η κεφαλιά του Λόβρεν πέρασε μόλις άουτ ενώ στο 42’ η σέντρα – σουτ του Έρικσεν βρήκε το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού.

Πόνεσαν τα μάτια μας…
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τραγικό… Η Δανία κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, έκλεισε τους χώρους και προκάλεσε μπλακ άουτ στους παίκτες του Ντάλιτς, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να κλειστούν μη μπορώντας να κάνουν παιχνίδι. Την ίδια στιγμή οι κλασικές ευκαιρίες έλειψαν, με τις δύο ομάδες να απειλούν κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή. Κάπως, έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, οι Κροάτες είχαν μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν στο 113’ αλλά ο Σμάιχελ μπλόκαρε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μόντριτς (το κέρδισε ο Ρέμπιτς μετά από ανατροπή του Μ. Γιόργκενσεν) και… έστειλε τις δύο ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι.

Στη… ρώσικη ρουλέτα οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε μία σειρά χαμένων πέναλτι, με πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες, στο τέλος όμως ο Ράκιτιτς ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα, χαρίζοντας στην ομάδα του την πρόκριση.

Διαιτητής ήταν ο Αργεντινός, Νέστορ Πιτάνα, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ερνάν Μαϊντάνα και Χουάν Πάμπλο Μπελάτι.

Κίτρινες: 113’ Μ. Γιόργκενσεν

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (81’ Πίβαριτς), Μπρόζοβιτς (71’ Κόβατσιτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Πέρισιτς (97’ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς (108’ Μπάντελ)

ΔΑΝΙΑ (Άγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Κνούντσεν, Κιάερ, Μ. Γιόργκενσεν, Ντάλσγκααρντ, Κρίστενσεν (46’ Σένε), Ντιλέινι (98’ Κρον-Ντέλι), Έρικσεν, Πόουλσεν, Μπράιθγουαϊτ (106’ Σίστο), Κορνέλιους (Ν. Γιόργκενσεν)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact