ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Μαυρίκος: Δεν είδε, δεν άκουσε…

Περισσότερο έμπλεξε παρά… ξέμπλεξε τους αστυνομικούς τα όσα είπε ο Νίκος Μαυρίκος, μετά την απελευθέρωση του.

Στην κατάθεση μάλιστα του 51χρονου επιχειρηματία που έπεσε θύμα αρπαγής στον Πειραιά στις 27 Δεκεμβρίου, οι άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν πολλά θολά σημεία.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μαυρίκος μιλώντας στους αστυνομικούς είπε ότι οι δράστες τον απελευθέρωσαν χθες στις 13:00.

Ωστόσο, είπε πως δεν γνώριζε πού βρισκόταν και σε ποιο σημείο τον είχαν αφήσει ελεύθερο. Μάλιστα, πρόσθεσε πως επιβιβάστηκε σε ένα ταξί που βρήκε μπροστά του και χρειάστηκε σχεδόν μία ώρα για να φτάσει στο σπίτι της μητέρας του στον Πειραιά, το οποίο είναι κοντά στο δικό του.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, εκεί έφτασε περίπου στις 14:00, αλλά δεν ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ. γιατί ήθελε να ηρεμήσει από την περιπέτεια που είχε περάσει.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι απαγωγείς δεν του ζήτησαν χρήματα, ούτε εκείνος τους έδωσε για την απελευθέρωσή του. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για τους διαλόγους που είχε με τους δράστες και αν τους είδε, εκείνος απάντησε: «Μου είχαν βάλει κουκούλα, με είχαν χτυπήσει στο πρόσωπο και είχα δεμένα χέρια. Δεν ξέρω ποιοι ήταν, δεν θυμάμαι διαλόγους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα έχει κάποιες εκδορές και σημάδια από χτυπήματα στο πρόσωπο, καθώς και ίχνη από δέσιμο στα χέρια του.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της απελευθέρωσης του…

Νίκος Μαυρίκος: Αίσια κατάληξη είχε η υπόθεση ομηρίας του, ύστερα από εννέα ημέρες. Ο ίδιος ο 51χρονος επιχειρηματίας μάλιστα τηλεφώνησε από το σπίτι του στους αστυνομικούς για να τους ενημερώσει για την εξέλιξη της υπόθεσης και στην συνέχεια μετέβη στην ΓΑΔΑ για να δώσει κατάθεση.

Ποιοι ήταν όμως οι λόγοι που η ομηρία του ήταν τόσο σύντομη, σε αντίθεση με την πρόσφατη πολύμηνη περιπέτεια του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη; Για την εξέλιξη της υπόθεσης σχολιάζει ο δημοσιογράφος Νάσος Γουμενίδης στο Nassosblog.gr: «Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή του επιχειρηματία, Νίκου Μαυρίκου. Τον 51χρονο είχαν απαγάγει άγνωστοι έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά στις 27/12/2018.

Ο επιχειρηματίας σύμφωνα με πληροφορίες πρώτα επέστρεψε σπίτι του. Ο Νίκος Μαυρίκος, επικοινώνησε με τις αρχές και τους είπε ότι τον άφησαν ελεύθερο. Στο σπίτι του μπήγε κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών που έχει στην δικαιοδοσία του και τις απαγωγές και αφού πήραν τα πρώτα δείγματα τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ. Εκεί, αναμένεται να δώσει κατάθεση.

Γιατί όμως άφησαν τον Μαυρίκο ελεύθερο; Σύμφωνα με τις πρώτες-ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος μιας και υποσχέθηκε στους απαγωγείς του να «κλείσει» την εκρεμμότητα που είχε μαζί τους.

Καταλυτική ήταν και η πίεση απο τα ΜΜΕ. Απο την πρώτη στιγμή η απαγωγή του έγινε πρωτοσέλιδο με αποτέλεσμα να «χαλάσει» τον σχεδιασμό των δραστών.

Πάντως οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για εκρεμμότητα επιχειρηματικής φύσεως και όχι προσωπική.

Γι΄αυτό και τον άφησαν. Άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσεις για να καλύψεις μια εκρεμμότητα πρέπει να είσαι ενεργός και το σημαντικότερο… ΖΩΝΤΑΝΟΣ.»

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact