ΚΟΣΜΟΣ

Νόρμαν Λαμόντ, ο σκοτεινός, βρετανός «φίλος» του Βαρουφάκη στον οποίο μίλησε για το χακάρισμα των ΑΦΜ

Ο Βαρουφάκης μίλησε στις 16 Ιουλίου σε επενδυτές και στελέχη διεθνών hedge funds για το περιβόητο σχέδιο παράλληλου τραπεζικού συστήματος και χακάρισμα των ΑΦΜ. Συντονιστής της κουβέντας ήταν ο βαρώνος Νόρμαν Λάμοντ, ένα σκοτεινό πρόσωπο, έντονα αντιευρωπαϊστής.

Ο Λαμόντ είναι γνωστός πολιτικός των Βρετανών Συντηρητικών και πρώην υπουργός Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Τζον Μέιτζορ. Εμπλέκεται στον οργανισμό Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) που κάνει αναλύσεις για επενδυτές που επιθυνούν να κερδοσκοπήσουν στις χρηματαγορές.
Ο Νόρμαν Λαμόντ συνδέεται στενά με τον οργανισμό αυτό. Αρχισε την καριέρα του στην NM Rothschild & Sons, την επενδυτική τράπεζα όπου έγινε διευθυντής της Rothschild Asset Management πριν μεταπηδήσει στο βρετανικό κοινοβούλιο.
 Ο Λαμόντ αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την κυβέρνηση Μέιτζορ το 1993 κάτω από το βάρος των καταγγελιών για πιθανή εμπλοκή του στο σκάνδαλο κερδοσκοπίας με τη βρετανική λίρα. Η Μαύρη Τετάρτη (16 Σεπτεμβρίου 1992) είναι γνωστή ως η ημέρα που οι κερδοσκόποι «έσπασαν» τη λίρα στερλίνα και ανάγκασαν την βρετανική κυβέρνηση να την αποσύρει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ΜΣΙ).


Στο παιχνίδι αυτό άγριας κερδοσκοπίας επί της βρετανικής λίρας πρωτοστάτησε ένας άλλος «φίλος» του κ. Βαρουφάκη, ο Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος κέρδισε τουλάχιστον 1 δις δολάρια και μετά απ” αυτό καθιερώθηκε ως ο Νο 1 κερδοσκόπος με νομίσματα παγκόσμια. Ο Λάμοντ δεν έχει αποδειχθεί ως σήμερα τι ρόλο έπαιξε στο πλευρό του Σόρος, αλλά αναγκάστηκε απλά να παραιτηθεί χωρίς συνέπειες, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του ως σήμερα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact