ΕΛΛΑΔΑ

Novartis: Έγγραφο του FBI αποκαλύπτει γιατί δωροδοκούνταν πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα

Σε έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που στάλθηκε στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018 και το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Κυριακάτικη «Δημοκρατία» αποκαλύπτονται οι λόγοι για τους οποίους η Novartis δωροδοκούσε πολιτικά πρόσωπα.

«Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο Υπουργός Υγείας πληρώνονταν για την εγγραφή (εισαγωγή) νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία ελάττωσης τιμών. Το 2011 – 2012 η φαρμακευτική βιομηχανία είχε μεγάλες μειώσεις τιμών. Η Νοvartis δεν είχε τέτοια μείωση στα φάρμακα ογκολογίας και πολύ μικρές μειώσεις σε άλλα φάρμακα» αναφέρει το έγγραφο.

Σύμφωνα με την δεύτερη αυτή έκθεση του FBI όπως γράφει η εφημερίδα «Δημοκρατία», oι εταιρείες δημοσίων σχέσεων και εκδηλώσεων ήταν το κυρίως χρησιμοποιούμενο όχημα για τις δωροδοκίες. Η εταιρεία έδενε τους γιατρούς με μεθόδους μαφίας ενώ συγκεκριμένα έγγραφα με στοιχεία για τις δωροδοκίες καταστρέφονταν έως και 3 φορές το χρόνο Ήταν οι λεγόμενες «καθαρές ημέρες«.

Στο μεταξυ, η έκθεση που στάλθηκε στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη βάζει στο κάδρο ως δωρολήπτη τουλάχιστον έναν πρώην Υπουργό Υγείας όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News: «Το πρώτο τρίμηνο του 2012 ο Φρουζής είχε μια συνάντηση με τον υπουργό Υγείας στο γραφείο του. Η θέση της εταιρείας ήταν ότι μια επένδυση της τάξης των 150.000 ευρώ σε έναν κυβερνητικό αξιωματούχο είχε τη δυνατότητα να σώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ για τη Novartis».

Πηγή: toxwni.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact