ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα σημειώνεται πραγματική πρόοδος

Τα εύσημα απέδωσε στην Ελλάδα για την πρόοδό της ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου όπου μίλησε στη συνεδρίαση της οικονομικής και νομισματικής επιτροπής.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα στήριξης , αλλά και σε όλα τα επίκαιρα θέματα που επηρεάζουν την οικονομία της ζώνης του ευρώ όπως η υπό διαμόρφωση τραπεζική ένωση και οι γεωπολιτικές εξελίξεις, όπως το θέμα των κυρώσεων προς τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα,για τη χώρα μας δήλωσε: «Πραγματική πρόοδος βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα», ενώ για την Κύπρο ανέφερε πως εφαρμόζει σταθερά το πρόγραμμά της.

Παράλληλα, όμως,τόνισε την ανάγκη εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη, επισημαίνοντας πως η οικονομία της ευρωζώνης παραμένει «πολύ ευάλωτη και άνιση».

«Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η ανάκαμψη στην ευρωζώνη παραμένει πολύ ευάλωτη και άνιση. Πιστεύω πως οι πρόσφατες εξελίξεις επισημαίνουν την ανάγκη να προχωρήσουμε με την ατζέντα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων. Οι θεμελιώδεις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη είναι απαράλλακτες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι χρειάζεται να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η διαδικασία παρακολούθησης των προϋπολογισμών των 18 μελών της ευρωζώνης και πως οι δημοσιονομικές για το 2015 θα πρέπει να είναι φιλικές προς την ανάκαμψη.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε και στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Λίγες ώρες πριν ανακοινώσει ο Μάριο Ντράγκι τις αποφάσεις του και ενώ οι πιέσεις των αγορών για νέα μέτρα είναι έντονες, ο πρόεδρος του Eurogroup δηλώνει πως δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί ο αντίκτυπος των αποφάσεων που έλαβε η ΕΚΤ τον Ιούνιο. «Χρειάζεται χρόνος» δήλωσε συμπληρώνοντας πως «η πολύ ισχυρή εξάρτηση από τη νομισματική πολιτική ενέχει αρκετούς μακροπρόθεσμους κινδύνους»

Ο ίδιος είπε πως η τραπεζική ένωση της ΕΕ είναι εγχείρημα ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη, ενώ για τις κυρώσεις προς τη Ρωσία είπε πως είναι «αποτελεσματικές».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact