ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντέρμπι για τη νέα ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ

Η ξαφνική επιδείνωση της υγείας της Φώφης Γεννηματά και η εσπευσμένη εισαγωγή της στον «Ευαγγελισμό» έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία στη Χαριλάου Τρικούπη.

Κανείς από τους συνεργάτες της δεν είχε την εντύπωση ότι η υγεία της είχε επιβαρυνθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό που θα την οδηγούσε στο νοσοκομείο.

Η ίδια η κυρία Γεννηματά, λίγα λεπτά μετά την έκδοση του ανακοινωθέντος του «Ευαγγελισμού» το απόγευμα της Τρίτης ανακοίνωσε ότι η κατάσταση είναι τέτοια που αποσύρεται από την κούρσα της ηγεσίας.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», ανέφερε η 56ετης πολιτικός.

Τα νέα δεδομένα προκάλεσαν αμηχανία και προβληματισμό για τη διαδικασία της ανάδειξης ηγεσίας που έχει οριστεί για τις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι πλέον η εκλογική αναμέτρηση θα είναι ντέρμπι ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο όμως η αποχώρηση Γεννηματά από την κούρσα της προεδρίας δίνει σαφές προβάδισμα στον πρώτο.

Αφενός γιατί οι ψηφοφόροι της κ. Γεννηματά είναι πιο κοντά ιδεολογικά με τις θέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, αφετέρου γιατί είναι πιο εύκολο ακόμα και όσοι απ’ αυτούς δεν τον ψηφίσουν να ρίξουν την ψήφο τους στον κ. Καστανίδη, παρά στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Πλέον μετά τα νέα δεδομένα δεν αποκλείεται να αναδειχτεί πρόεδρος από την πρώτη ψηφοφορία με τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχει μια δυναμική που δύσκολα θα ανακοπεί από ένα στέλεχος όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος που στα μάτια πολλών εντός ΚΙΝΑΛ πρεσβεύει το παλιό.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact