ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αμπντεσλάμ θα μηνύσει τον εισαγγελέα -Επειδή αποκάλυψε ότι… δεν ανατινάχθηκε στο Παρίσι

Ο μακελάρης του Παρισιού, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, σκοπεύει να μηνύσει Γάλλο εισαγγελέα, για παραβίαση του απορρήτου, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του.

Ο Γάλλος εισαγγελέας αποκάλυψε σε δημοσιογράφους ότι ο Αμπντεσλάμ, που συνελήφθη την Παρασκευή στις Βρυξέλλες έπειτα από τεράστια επιχείρηση, παραδέχθηκε ότι ήθελε να κάνει επίθεση αυτοκτονίας στο Παρίσι, κατά το αιματοκύλισμα της 13ης Νοεμβρίου, αλλά μετά άλλαξε γνώμη.

Οι βελγικές αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες περί τρομοκρατίας στον Αμπντεσλάμ, ο οποίος αποφάσισε να αρνηθεί την εκδοσή του στη Γαλλία, διαδικασία που μπορεί να πάρει έως και τρεις μήνες, ενώ το Παρίσι ήθελε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν.  

«Ηθελε να ανατιναχθεί στο Σταντ ντε Φρανς και έκανε πίσω», είπε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολίν, σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι το Σάββατο, αναφερόμενος στην κατάθεση του Αμπντεσλάμ στη βελγική αστυνομία. Στο Σταντ ντε Φρανς είχε κάνει επίθεση αυτοκτονίας, μεταξύ άλλων και ο αδερφός του 26χρονου τρομοκράτη.

Μετά από αυτό, ο δικηγόρος του Αμπντεσλάμ δήλωσε ότι ο πελάτης του, που όπως είπε συνεργάζεται με τις αρχές, θα κινηθεί νομικά ενάντια στον Μολίν, για παραβίαση του απορρήτου της έρευνας. «Ηταν παραβίαση, δεν μπορεί να περάσει έτσι», είπε ο δικηγόρος στο RTBF, αναφερόμενος στις δηλώσεις του εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, η Γαλλία αποφάσισε να στείλει περισσότερους στρατιώτες στα σύνορά της, μετά από τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ. Ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, δήλωσε ότι θα προστεθούν στους 5.000 και πλέον αστυνομικούς που κινητοποιήθηκαν μετά από τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι.

Η Interpol κάλεσε σε αύξηση της ασφάλειας των συνόρων, τονίζοντας ότι ύποπτοι μπορεί να προσπαθήσουν να διαφύγουν μετά από τις συλλήψεις της Παρασκευής.

Οσο για τον Αμπντσελάμ, κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Βέλγιο και οι αρχές ελπίζουν ότι θα τους αποκαλύψει πληροφορίες για το δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους που οργάνωσε τις επιθέσεις στο Παρίσι, τους τρόπους χρηματοδότησης του δικτύου και τα πλάνα του.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact