ΚΟΣΜΟΣ

Ο άνθρωπος της χρονιάς

Άνθρωπος της χρονιάς για τους αναγνώστες του «ΤΙΜΕ» αναδείχτηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πρόκειται περί μιας ανέλπιστης κίνησης για την αμερικανική προπαγάνδα των Μέσων του αποκαλούμενουσυρμού και μάλιστα σε μια στιγμή που οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ενώ όλοι περίμεναν πως η επιλογή του προσώπου της χρονιάς θα γινόταν από τον χώρο της showbiz ή τον κόσμο της επιστήμης και τεχνολογίας, δίχως να αποκλειόταν το όνομα κάποιου φιλικά προσκείμενου πολιτικού.

Κι όμως, ο Πούτιν ξεπέρασε σε ψήφους των αναγνωστών του περιοδικού ακόμη και τη Lady Gaga που περιλαμβάνεται στις 100 προσωπικότητες… που επηρεάζουν τα δρώμενα στον κόσμο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ήταν ο μόνος πολιτικός που κατόρθωσε να φθάσει στους 10 κορυφαίους στον κόσμο, εκτός από τον Δαλάι Λάμα και τον πάπα Φραγκίσκο. Ακόμη και ο Μπαράκ Ομπάμα δεν περιλαμβανόταν στους πρώτους 10.

Η νίκη του Πούτιν στη δημοσκόπηση του περιοδικού έχει ιδιαίτερη σημασία, αν ληφθεί υπ’ όψιν πως οι περισσότεροι από τους μισούς αναγνώστες (57,38%) ήταν από τις ΗΠΑ. Ακολουθούν οι ψηφοφόροι από Καναδά και Βρετανία με 5,54% και 4,55%.

Η σθεναρή καθοδήγηση της Ρωσίας από τον πρόεδρο Πούτιν εγκρίθηκε από τους αναγνώστες του «ΤΙΜΕ», παρά την επανένωση της Κριμαίας με τη «μητέρα Ρωσία» και την κρίση στην Ουκρανία, που είχε ως αποτέλεσμα να αποφασίσουν την επιβολή οικονομικών μέτρων εναντίον της Μόσχας Ε.Ε. και μεμονωμένες επιχειρήσεις.

Τώρα η ψηφοφορία έρχεται κατά κάποιο τρόπο ως επιβράβευση για την επιτυχία του Πούτιν να ξεπεράσει τις δυσκολίες που επέφεραν στη ρωσική οικονομία τα δυτικά περιοριστικά μέτρα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact