ΚΟΣΜΟΣ

Ο δεύτερος πλουσιότερος μεγαλοεπενδυτής που δεν έχετε ακούσει ποτέ

Στον δρόμο που χάραξε ο Γουόρεν Μπάφετ

H λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Forbes έχει στις τάξεις της πολλούς και διάφορους, από επιχειρηματίες παραδοσιακών κλάδων μέχρι και φιντάνια που έπιασαν την καλή με την κοινωνική δικτύωση και άλλα τέτοια τρελά στοιχήματα της Silicon Valley.

Μέσα σε όλα, υπάρχει και η τάξη των μεγαλοεπενδυτών, ανθρώπων που κατάλαβαν το χρηματιστήριο καλύτερα από τον καθένα και πλούτισαν με τρόπο ανέλπιστο.

Κι αν όλοι ξέρουμε τον Γουόρεν Μπάφετ των 83,4 δισ. δολαρίων, τον 3ο πλουσιότερο άνθρωπο για φέτος, πόσοι έχουμε ακούσει τον Thomas Peterffy; Τον 63ο πλουσιότερο κροίσο του πλανήτη, έναν επενδυτή με προσωπική περιουσία 18,3 δισ. δολαρίων;

Κι όμως, ο 75χρονος Αμερικανός που έφερε άλλη μια επανάσταση στην επενδυτική όταν ίδρυσε την Interactive Brokers του είναι άλλος ένας αυτοδημιούργητος μεγιστάνας που ξεκίνησε τη ζωή χωρίς καμία βοήθεια.

«Πατέρα της σύγχρονης επενδυτικής» τον αποκαλούν συχνά από κείνο το 1993 που ίδρυσε τη φίρμα του και σκάρωσε νέα εργαλεία πρόβλεψης και ανάλυσης. Η Interactive Brokers κατέβηκε στο χρηματιστήριο το 2007, ο Peterffy συνεχίζει ωστόσο να κατέχει το πλειοψηφικό της πακέτο.

Μετανάστης στον Νέο Κόσμο από την Ουγγαρία το 1965, κατέφτασε χωρίς μία στην τσέπη και μη μιλώντας γρι αγγλικά. Ξεκίνησε τη δουλειά σε μια εταιρία πληροφορικής και στη δεκαετία του 1970 αγόρασε μια άδεια χρηματιστή.

Έφτιαξε μάλιστα έναν αυτοσχέδιο υπολογιστή, με τον οποίο δούλευε στο πάτωμα του χρηματιστηρίου, ως η πρώτη ποτέ φορά που γινόταν κάτι τέτοιο εκεί. Όλοι τον κοιτούσαν σαν αξιοθέατο.

Σήμερα είναι επίσης γνωστός για τη φαρμακερή πολεμική του στον κομμουνισμό, προειδοποιώντας ακόμα και για τους κινδύνους της δικαιότερης κατανομής πλούτου!

Ανοιχτά υπέρ του Τραμπ, ο επενδυτικός κόσμος θα τον θυμάται για τις καινοτομίες που επέφερε στον κλάδο και αυτά τα 500.000 στρέμματα γης που έχει στη Φλόριντα…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact