ΕΛΛΑΔΑ

Ο διάλογος του Λιγνάδη με την ανακρίτρια

“Δεν ξέρω πέρα απ’ όσα ακούγονται ως φήμες”

Ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης και η εκπομπή «Ευτυχείτε», το πρωί της Δευτέρας μετέδωσε το διάλογο που φέρεται να είχε ο ηθοποιός – σκηνοθέτης μαζί της.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Open, ο Δημήτρης Λιγνάδης και η ανακρίτρια είχαν το εξής διάλογο:

Ανακρίτρια: Κύριε Λιγνάδη υπάρχει ένταλμα σε βάρος σας… Κατηγορείστε για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή… Τα καταγγελλόμενα αποτυπώνονται σε δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν εις βάρος σας στην εισαγγελία. Γνωρίζετε επ’ αυτών;

Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι κυρία ανακρίτρια, δεν έχω γνώση, δεν ξέρω… πέρα απ’ όσα ακούγονται ως φήμες… δεν γνωρίζω για μηνύσεις…

Ανακρίτρια: Υπάρχουν δύο… καταγγέλθηκαν τελεσμένα αδικήματα βιασμού κατά συρροή, το δεύτερο είναι για το 2010. Πρόκειται για… Γνωρίζετε κάτι επ’ αυτών; Επί των καταγγελιών; Είναι βαρύτατες οι κατηγορίες αυτές κύριε Λιγνάδη…

Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι, δεν γνωρίζω… Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες… Δεν έχω ιδέα. Δεν έχω ενημερωθεί… Έθεσα εαυτόν αμέσως στη διάθεσή σας, στη διάθεση των αρχών. Για αυτό και παρουσιάστηκα αμέσως μετά την έκδοση εντάλματος, δεν με αναζήτησε η αστυνομία, δεν είχα ή έχω να κρύψω κάτι! Είμαι ειλικρινής απέναντί σας, σε όλη αυτή την ιστορία… δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτώ ούτε να διαφύγω, ούτε κάτι άλλο…

Βαριές κατηγορίες με θύματα ανηλίκους

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια της Πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια, ώστε να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια της Πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια, ώστε να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο Δ. Λιγνάδης μετήχθη στα δικαστήρια λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, χωρίς να πει λέξη στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Πλέον κρατείται έως την Τετάρτη, οπότε θα οδηγηθεί ξανά στην Ευελπίδων για να απολογηθεί.

Οπως δήλωσε ο δικηγόρος του σκηνοθέτη, Νίκος Γεωργουλέας, «ακολουθήθηκε η δικονομική διαδικασία για την εκτέλεση του εντάλματος και περισσότερες πληροφορίες θα μπορούμε να δώσουμε σε μεταγενέστερο χρόνο όταν έχουμε πλήρη ενημέρωση». Ερωτηθείς για τη στάση του εντολέα του απέναντι στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, απάντησε πως αρνείται πλήρως όλες τις καταγγελίες.
Πάντως, οι πράξεις που αποδίδουν οι εισαγγελικές αρχές στον Δημήτρη Λιγνάδη συνιστούν (εφόσον επιβεβαιωθούν, βεβαίως) βαρύτατα εγκλήματα. Η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του αφορά βιασμό κατά συρροή και φέρεται να έχει τελεστεί σε βάρος ανήλικων αγοριών. Η δικογραφία, αυτή τη στιγμή, αφορά σύμφωνα με πληροφορίες δυο καταγγελίες βιασμών: Αφενός την αναφορά του 25χρονου άνδρα που υποστηρίζει πως βιάστηκε σε ηλικία 14 ετών στο σπίτι του καλλιτέχνη και κατέθεσε μήνυση την περασμένη Παρασκευή και αφετέρου μία ακόμη καταγγελία, επίσης από νεαρό άνδρα 23 ετών, που αναφέρει πως έπεσε θύμα βιασμού το 2015, σε ηλικία 17 ετών.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact